Sommarlov

Hej fina du! 

Igår fick jag sommarlov. Helt galet, nu har jag klarat av mitt första år på gymnasiet. Dagen till ära hade jag på mig en ny blå skjorta och ett par blåa jeans med hål i. Håret hade jag uppsatt i en speciell fläta som en utav personalen på elevhemmet gjort. Vi började dagen med att vara tillsammans hela Riksgymnasiet. Både 1:or, två:or och tre:or. Vi utförde en sommarquiz med blandade frågor om sommaren. Sen var det dags att fika lite. Det fanns godis, chips, glass, dricka m.m. Det är farligt att ställa upp det på ett bord så där. Jag kan äta hur mycket som helst. Nu senast sa Alice "men Wilma hur mycket ska du äta" haha. Det är jag i ett nötskal, äter tills jag mår illa. Efter fikat fick vi reda på vilket lag som hade funnit quizen. Mitt lag vann, men inte var det min förtjänst att vi vann det var många frågor jag inte kunde svaret på.

Därefter var det dags för rektorn, att dela ut stipendium till en elev i varje klass. Jag var den som fick stipendium ifrån årskurs 1. Motiveringen löd så här: Stipendiaten har gjort en otrolig resa under sin gymnasietid vilket har lätt till en positiv utveckling både som person och i studierna. Har dessutom visat prov på stort engagemang, ansvarstagande och god kamratskap. Jag är tacksam och stolt över mig själv. Det är roligt när man gör ett hårt arbete och att det märks. Kan inte riktigt förstå det, att jag skulle få stipendium inte bara en gång utan två gånger! Jag fick äran att få det i 9:an också. Är så tacksam och glad, det är stort att få stipendium. Stort tack till mina lärare och framförallt min mentor utan er hade jag aldrig kommit så här långt.❤️🙏

Efter stipendium utdelningen gick vi ner till idrottshallen där det skulle bli lite uppträdande med sång och tal. Det var en som gjorde en cover på Molly Sandéns låt Sand. Den var så himla bra. Så jag började nästan gråta. Därefter gick vi upp för att hälsa alla glad sommar och sen åkte jag och Alice till elevhemmet igen.

Där väntade mamma och Egon. De hade börjat packa in alla grejer i mini bussen som dom hade med. Jag och mamma åkte taxi hem så tog Egen bussen med alla grejer plus permobilen. Eftersom det är svårt att få i mig i den bussen också. Jag gick upp till gemensamma lägenheten för att äta lite korv i bröd och ännu mer fika haha. Innan vi skulle åka iväg. Taxin var bokad till 15.00 så jag och mamma ställde hos ute och väntade i det fina vädret!

Efter 1 timma hade taxin inte kommit. Mamma ringer dit och hör efter vart den är. Då får vi reda på att taxin har fått punka på däcken. Vi väntar ytterligare i 40 minuter. Mamma ringer igen, då säger dom att taxin är i Kungälv och att det ska ta 20-30 minuter för taxin att komma. En personal sa att det tar max 15 minuter att ta sig till Kungälv med bil. Taxin är på verkstan, påstår dom efter att mamma ringt igen. Mamma börjar bli misstänksam för när hon ringer sig han i andra änden att dom inte känner igen min bokning. Efter fyra timmar kommer taxin. En taxi som är med skjutdörr och hög kant. Som vi sa ifrån förra gången jag åkte hem att jag inte kan åka med. Eftersom det är svårt att få i mig i den då. Föraren får ju bära upp mig! Snacka om att jag blev irriterad, varför kan inte färdtjänst funka normalt, för hur svårt ska det vara. Tur med vädret hade vi iallafall annars hade jag tappat humöret och tålamodet för länge sen.

Jag hoppas du haft en fin dag!

Kram Wilma 😊

Gillar