Snart blir det verklighet

Hej fina du! 

I tisdags var jag till Göteborg för att besöka Angeredsgymnasiet som jag ska börja på till hösten. Vi åkte tåg dit ifrån Laxå, tur hade vi på dit vägen inga förseningar. När vi skulle hem igen blev tåget försenat 14 minuter så inga större förseningar, vilket var skönt!

Som vanligt när jag ska iväg någonstans, har jag jättesvårt att somna. Speciellt vid ett sånt här tillfälle när man vet att man måste sova, för att man ska upp tidigt och jag som har svårt att sova på tåget. När vi kom fram till Göteborg tog vi spårvagnen ut till Angered. För att ta oss vidare mot Angeresgymnasiet. Dagen bestod mesta dels av massa möten och massor av information. Först ut var skolan, in i rummet kom lärare, assistenter, skolsköterska, it ansvarig, och rektorn massa folk helt enkelt, och där satt jag och försökte se pigg ut hihi. Vi prata om mina behov i skolan, vad jag behöver hjälp med, min arbetsplats och allmänna saker som hör till i skolan. Det som var tryggt var att de lyssnade verkligen på mig, vilket är a och o i det sammanhanget.

Därefter blev det en rundvandring på skolan, jag fick se klassrum, ett kök där man kan träna sig på att laga mat, ett vilorum, en tränings lokal där man tränar med fysioterapeuter ( sjukgymnast) samt var assistenternas rum låg.

Såklart träffade jag på lite elever också, alla verkar så trevliga. Efter besöket på skolan blev det möte med elevhem och habiliteing.

Jag fick reda på att jag ska bo på elevhemmet storås. Man bor som i en lägenhet med andra elever fast har eget privat rum och badrum. Sen delar man hall och ett pentry utrymme. Käkar gör man i en gemensam lägenhet i samma hus. Där man också kan titta på tv.

Rummet får man inreda som man vill och jag får ta med mig min säng! I kristianstad fick man inte det utan var tvungen att använda vårdsäng.

Här är en lista på några saker jag ska ha med mig:

1. Lakan

2. Sängkläder

3. Halkmatta

4. Gardiner

5. Mysbelysning

6. Duschdraperi

7. Kudde och täcke

Sen har jag handdukar och sånt som jag fick när jag fyllde år och i julklapp.

Jag kommer att ha trygghetslarm, det vill säga att man har en knapp som man trycker på när man behöver hjälp. Vilket är skönt för mig som inte är beroende utav någon hela tiden. Då är det bara jag trycker på knappen om det är något.

Elevhemmet ligger typ 10 min bort ifrån skolan.

Det sista mötet var med habeiliterigen, där man gick igenom alla mina hjälpmedel. T.ex att jag behöver stödhandtag vid toaletten och en bra duchstol! Tog upp att jag gärna vill fortsätta simträna också.

Hela dagen var full med intryck och jag var trött som ett djur. Både ont i huvudet, trött och sen hade jag febervärk i hela kroppen på det med! Tågresan hem blev inte alls rolig, jag kräktes och mådde piss.

Mina känslor över det hela är mycket blandande. Jag är både förväntansfull och lite skakis och skrämmande. Mycket tankar far runt i huvudet nu.

När jag kom hem kände jag, vad har jag gett mig in på. Samtidigt som jag ser det som en utmaning. Det kommer att bli as bra, när jag kommit in i rutinerna.


Många kramar Wilma

Exempel hur en lägenhet kan se ut, min kommer att se ut på liknande sätt. 😎😊

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229