Smärta och uppföljning

Hej fina du!

I går fick jag veta att min ansökan till Röda korset hade gått fram. Jag har nämligen sökt sommarjobb som värvare. Alltså en sån person som går runt på stan och berättar, försöker påverka och sprida kunskap om Röda korset arbete. Jag sökte jobbet för att jag tycker om att göra skillnad och för att det är alltid bra och ha den erfarenheten. Det som känns som en utmaning är att man ska få människorna att stanna och lyssna på mitt budskap, men det gick ju bra när jag stod och sålde armband i Nordstan här i Göteborg.

I mejlet som jag fick stod det bland annat att jag hade en intressant profil och att jag har kommit vidare till rekryteringen. Med tanke på Covid-19 så har de valt att vänta med att intervju folk med tanke på att de inte vet hur jobbsituationen kommer att se ut. Jag blev jätteglad att de har blivit intresserad av just mig. Trodde att de hade struntat i mig eftersom det var nästan två månader sen jag sökte. Så det var roligt att de hörde av sig nu. Väntar fortfarande på svar angående ICA. De sa att jag skulle få besked som i måndags eller tisdags om jag skulle få det eller inte. Men att jag inte skulle bli fundersam om det skulle dröja lite. Tänker att det är samma med ICA att de inte vet hur sommaren kommer att se ut med tanke på det är jävla viruset. Tänk vad det ställer till det. En del måste jobba hemifrån och en del blir av med sitt jobb. Det som är finast med hela denna “kris” eller vad man ska kalla det, är att det är fint och se hur bara hela samhället anpassar sig t.ex affärer som gör insatser för äldre, restauranger som har börjat med take away, skolor som fixar undervisning på distans med helt nytt upplägg och hjältar inom vården som jobbar och sliter m.m.

Nog om Covid-19 själv är jag väldigt trött på det nu, ändå skriver jag om det. Så hoppas du orkar med att läsa.

För några veckor sedan slutade jag med Baclofen (min medicin) på kvällen. Orsaken till det beslutet, var att jag ville se om min medicin hjälpte mig. Eftersom jag har tänkt länge att den inte gör det. Jag kände att jag inte vill ta något som inte gör någon nytta men nu har jag fått gå tillbaka till min gamla dos. För att jag har haft väldigt ont i mina muskler och speciellt i ljumskarna. Det har varit en smärta som har varit jobbig. Till och med så jag har haft svårt och sova. Jag har vaknat på morgonen med benen i kors och inte fått isär dom. Vilket har varit sjukt störande.

Min CP-skada gör att jag har spänningar i vissa muskler och för mig har jag spänningar framför allt i baksida lår och i mina ljumskar. Baclofen ska hjälpa till och motverka dom. Så igår kväll tog jag min gamla dos på kvällen och i natt gick det bättre med smärtan. Så nu fortsätter jag med min kvälls dos igen och hoppas på att smärtan blir lindrigare.

Dessutom har jag fått en positionskudde av habiliteringen som jag ska använda när jag vilar, sover eller bara vill sträcka ut benen. Kudden ska hjälpa mina ben men att hålla sig i sär när jag är i liggande position. Eftersom mina ben har en tendens att sitta ihop med varandra. Så jag behöver träna på att få dom att vara isär och skapa ett mellanrum mellan dom.

Smärtan kan också ha berott på att jag sprang runt i skolan i onsdags med min gåstol. Det brukar jag göra, men nu tog jag ut mig lite hårdare och sen stod jag i permobilen en timma i veckan. Vilket också kan ha varit en bidragande orsak till den jobbiga smärtan. Men det känns som att det inte är det som har orsakat smärtan.

Ha en bra dag!

Kram Wilma
En bild på kudden. När jag sover har jag den åt andra hålet Den lila delen där uppe har ja närmast mig och sen har jag benen på kudden. Svårt att förklara men hoppas du förstår.

Gillar