Skolavslutning online

Hej fina du!

Denna termin blev nog den termin jag kommer minnas mest ifrån min skoltid. Det var nog igen som trodde att skolorna skulle stänga ner coronaviruset kom och rörde om i grytan.

En rektor på skolavslutningen sa att vi elever har gjort vårt bästa med att anpassa oss till ett helt nytt sätt att studera på och det har gått över förväntan . Men även att vi har gjort en insats för samhället, igenom att förändra många saker i vår vardag och då inte minst vårt sätt att studera på. Jag tycker det var väldigt fint sagt av honom. För är det något jag har tänkt på så är det just vi människor i denna situation. Många har tvingats vara hemma ifrån jobb och vabba för att deras barn har lättare förkylningssymtom. Andra har studerat hemma eller jobbat hemifrån. Butiker har gjort markeringar för att kunna hålla avstånd, restauranger har erbjudit take away och markerat avstånd mellan bord och vi människor har begränsat våra sociala kontakter och tvätta händerna så man fått sprickor. En del hoppar in och handlar åt folk i riskgrupperna och en del riskerar sitt egna liv för att rädda någon annans. Jag tänker så klart på vårdpersonal i alla yrkeskategorier. Vad vore vi utan er? Ni är våra hjältar. Så är du en utav dom? Ta åt dig av all beröm du är fantastisk! Att riskera sitt egna liv för att rätta någon annan är så fint! Tillsammans är man starkast.

Nog om det men kände att jag bara behövde få skriva av mig. Är så berörd av allt arrangemang, så jag får rysningar.

I morse hade jag en liten skolavslutning via google meet ifrån 10-11. Jag fick ta del av lite för inspelade sånger som kören på skolan genomfört och sen var det såklart rektorns jobbiga och fina tal som var inspelat som vi fick kolla på via Youtube. Sen var det stipendium utdelning och denna gången var det en kille i klassen som fick det. Förra året fick ju jag det. Det är en ära att få det när man kämpat häcken av sig under året. Sen var det bara att önska alla en glad sommar och lägga på luren.

Jag måste ju säga att det var den lustigaste och den mest komiska solavslutning jag varit med om. Nästan lite pinsamt att kolla på sånger och tal ifrån Youtube. Det är som om man tar sig tillbaka till lågstadiet men men. Nu är det som det är!

Hoppas du haft eller får en bra skolavslutning trots pandemin.

Kram Wilma

Gillar