Såhär bor jag

Hej fina du!

Jag har varit lite dålig på att visa bilder ifrån där jag bor, så det tänkte jag göra nu. Jag läser Estetiska programmet med inriktning estetik och media på Angeredsgymnasiet i Göteborg men jag går på riksgymnasiet och riksgymnasiet är en del av Angeredsgymnasiet. Att gå på riksgymnasiet innebär att man antiken läser sina kurser i en mindre klass eller så går man på något program ute på Angredsgymnasiet. Man kan också välja att gå på någon annan kommunal gymnasieskola i Göteborg. Oavsett hur du väljer att läsa får du tillgång till assistans, habilitering och i vissa fall möjlighet att bo på elevhem. Om du har behov av det. Anledningarna kan vara att du bor långt bort ifrån Göteborg eller att du är i behov av ett socialt sammanhang eller att träffa personer i en lika dan situation.

Så jag bor då på ett elevhem och det gör jag för att jag bor långt bort ifrån Göteborg. Jag är uppvuxen i en liten håla i Värmland och när jag flyttade hit till Göteborg och började gymnasiet flyttade min mamma ner till Skåne. Så då förstår du att jag inte kan pendla till och från skolan varje dag. Jag har nu bott är i två år och är inne på mitt tredje men på riksgymnasiet går man 4 år så jag har ca 2 år kvar och jag trivs som fisken i vattnet. Jag vill inte flytta här ifrån. Anledningen till att vi går fyra år, är för att vi får habiliterings tider inlagt på skolschemat.

Lite kort om elevhemmet, i varje lägenhet bor man två st iallafall där jag bor. Vi har en gemensam lägenhet där vi äter mat och kan umgås. Man kan bo i ett stort eller litet rum man har eget badrum. I lägenheten har man ett gemensamt utrymme med pentry eller kok vrå. Mer om elevhemmet, hab och skolan kan du läsa om i kategorin Riksgymnasiet Gbg.

Ha en fin helg!

Kram Wilma ❤️#riksgymnasietgbg #Gymnasiet #skola #elevhem #storås #trivssomfiskenivattnet #självständighet #Detbästasomhäntmig #2år #Kvar #Student2022

Gillar

Kommentarer