Prestation i skolan betyg B

I torsdags var en jobbig dag. Vi skulle ha redovisning och prov på en och samma dag. Redovisningen handlade om att vi skulle presentera en konstnär ifrån renässansen. Det ingår i kursen konstarter och samhälle som är en kurs där man får lära sig om konsten ifrån olika epoker t.ex antiken och renässansen. Min uppgift var att jag skulle skriva minst en A4, tror jag skrev 3 sidor. Om en konstnär jag själv hade valt. Min konstnär var Jan van eyck. Man skulle skriva vad konstnären var känd för, lite om hans bakgrund, välja ett konstverk att berätta om analysera det och få med sina egna tankar. När man hade gjort klart sin text skulle man göra en Powerpoint för att ha som underlag till redovisningen. Jag försökte ha lite ord på PowerPointen och berätta utifrån stödord. Vi gjorde redovisningen online i ett program som heter Google meet eftersom flera kurskamrater och även läraren läser på distans. I det programmet kan man dela Powerpoint presentationer med varandra och så gjorde vi.


Alice fick börja hon berättade om Michelangelo. Hon hade mycket bra bilder och pratade utifrån stödord. Sen hade hon även en bild på sitt konstverk och så fick vi som lyssnade analysera först innan hon gick vidare och berättade om det själv. Det tyckte jag var extra bra!

Efter henne var det min tur. Alltid när det är redovisning blir jag så nervös och tycker det är så obehagligt. Att redovisa online gick bättre än att redovisa i klassrummet. Jag delade min Powerpoint med de andra och sen körde jag. De som lyssnade tyckte jag gjorde det bra men som utvecklingsområde ska jag till nästa gång använda mer bilder. Det är två kvar som också läser denna kurs som ska redovisa till veckan. Vår lärare sa att hon skulle ge oss betyget fram till kvällen och det gjorde hon också. Jag fick B vilket jag är nöjd över men frågade min lärare vad jag skulle behövt göra för att få ett A. Då sa hon att jag behöver ge mer kopplingar till renässansens konst och idag. Så det ska jag ta med mig.

Under dagen fick jag även reda på att en uppgift som jag gjort i idrotten också landade på ett B. Har svårt att ta åt mig äran men jag är välrdigt glad. Jag hoppas att jag kan få B i slutbetyg men det kan lika gärna hamna på ett C. Eftersom jag ligger på en C nivå praktiskt men på den teoretiska delen ligger jag på B. Har alltid varit stark i idrotten på den teoretiska delen ända sen jag gick i mellanstadiet.

På eftermiddagen hade vi historia prov. Provet handlade om första världskriget. Jag hade pluggat som en tok till det provet. Till och med så jag lärde mig sidorna i boken utantill. Provet var in delat i 3 delar. En för E och de andra för högre betyg. Jag gjorde alla delar.

Det kännes inte bra och jag blev så besviken på mig själv. Det var vissa frågor som jag inte vet om mina svar var tillräckligt utförliga på och det gör mig så besviken. För jag vill så gärna ha ett B i historia också. Sista frågan på provet var: Vilka länder jag ansåg vara skyldiga till kriget och varför? Den tyckte jag var svår och jag kände mig så blåst. Dessutom kom jag på att jag missat visa småsaker som jag tror kan spela roll för betyget. Jag får helt enkelt hoppas på det bästa. Det är dock ett tag kvar innan vi får reda på hur det gick. Annars får jag hoppas på att mina tidigare uppgifter visar tillräckligt så jag når upp till det betyget!

Ha en fin dag

Kram Wilma

Gillar

Kommentarer