Positiva saker

Hej fina du!

Sportlovet börjar lida mot sitt slut. Tycker det har gått alldeles för fort, som alltid. I det här inlägget kommer jag att ta upp dom positiva sakerna som har hänt och som jag har fått reda på under veckan.

I måndags: Var jag, Alice och våran gemensamma ledsagare till Frölunda torg. Med dit fick en personal ifrån elevhemmet också följa med, för att våran ledsagare kunde inte få betalt för oss båda två. Det gjorde mig inte så mycket, eftersom han som följde med är en utav mina favoriter bland personalen här på elevhemmet.

Jag var på jakt efter en ny bikini och jag hittade en. Tycker det alltid är så svårt att prova badkläder och underkläder för att jag tycker inte att det ser bra ut. Vad man än gör, om man så går upp en storklek eller ner så blir det inte bra. Dessutom var det så ur plockat bland bikinidelarna, så det fanns inte så mycket val möjligheter. Sen är det ju så att jag tillhör den kategorin som behöver dom större storlekarna,. Så då ställer ju det till det också. Men jag hittade en som var så himla fin som tur var. Nu är jag redo att börja simma på onsdag igen efter ett års uppehåll.

Alice var inte på jakt efter något, så det första vi gjorde var att ta en fika på espresso house. Jag tog en choklad cheesecake med hasselnöt och varm choklad. Hur gott var det inte, någon som smakat den och tycker den är lika god som jag tycker att den var? Alice tog en frapino caffee och våran ledsagare också. Jag har lite svårt för att dricka kalla drycker när det är kallt ute. Föredrar gärna varma drycker då. Någon mer som är som mig?

Tisdag och Onsdags: I tisdags packade jag ihop mina saker för jag skulle åka hem till Landskrona. Finns inte så mycket att säga, satt i en taxi hela dan kännes det som. I onsdags var jag på habiliteringen för att få lite info om vuxenlivet så som egen bostad, jobb, utbildning, ekonomi, fritid, familj m.m. Det slog mig att det är mycket att tänka på angående det. Så det fick mig att må lita illa faktiskt.

Sen var det dags för att mäta spasticiteten i benen och armarna alltså hur stel jag är. En logoped var också med, för att kolla på mig när jag åt. Eftersom att vissa kan ha svårt med att svälja och sätta i halsen lätt, men det har ju inte jag.

De började med lite frågor, hur mycket jag rör på mig, hur jag gör vid överflyttningar och om jag kan stå upp själv eller med stöd o.s.v. och många fler.

Sen stretcha dom armarna och kollade hur mycket jag kan röra på dom. Jag har full rörlighet och funktion i mina armar. Förutom att axlarna är stela och gör ont, när man böjer på axeln. Men jag har sedan tidigare fått rörelser, för axeln som jag ska göra. Sen gjorde dom samma sak fast med benen och benen är jag ju mycket mer begränsad i än i armarna. Det brukar göra så ont, när dom håller på att stretcha benen. Denna gången gjorde det inte det och det visade sig att mina ben har blivit mjukare, om man jämför med förra gången. Jag blev så glad för det, det betyder att min träning har gjort någon nytta. Jag står en gång i veckan och går en gång i veckan och mer av det ska det bli. Jag ska börja simma, stå mera och gå en gång i veckan och börja stretcha minst en gång i veckan!

Torsdags: Då var jag till läkaren för ett avslutande samtal på barn och ungdomshabiliteringen. Jag tog upp mina frågor kring min medicin och vi kom fram till att jag kan börja ta mindre och se hur det känns. Jag får ändra hur mycket eller hur lite jag vill. Så länge jag inte får ont av det.

Sen tog han längd och vikt. Jag är 1.61 lång på ett ungefär. På mitt lägg är jag 1.70 lång det är svårt att mäta exakt. Min vikt låg på 67 kg vilket innebär att jag har gått ner ifrån 70 eller 72 kg kommer inte riktigt ihåg vad vågen visade förra gången. Jag är väldigt nöjd om det så handlar om 3 eller 5 kg men en sak är säker att dricka vatten med citron i till varje måltid sätter sina spår, istället för mjölk.

Efter läkarbesöket gick vi till apoteket för att hämta ut min Baklofen och sen hämta ut Alvedon i brustablett som läkaren fixade åt mig. Eftersom jag inte vill ta Alvedon i tablettform. Då jag tycker det är obehagligt att svälja det. Sen gick jag och mamma hem en stund för att ladda permobilen innan jag bokade en taxi till Coop för att lämna in mitt CV där i hop om att få sommarjobb. Jag har nu lämnat CV till IKEA, ICA, City gross, dollar store och rusta. Ville lämna till fler men blev hänvisad till att söka på nätet. Men jag vet inte om jag är ute förtidigt eller försent. Vad tror du? Det ska bli spännande och se om någon hör av sig.

Fredag: Den bästa dagen på hela veckan. Mest för att jag skulle få en ny permobil och en ny rullstol men också för att jag skulle åka tillbaka till Göteborg.

Vi hade tid klockan 8.00 och taxin kom 7.05 som skulle köra mig och mamma till Lund. Där utprovningen skulle ske. Så det blev en lång dag. Det var mycket som skulle fixas till, allt ifrån fotplatta, ryggstöd, bålstöd, armstöd, joystick, nackstöd m.m. Jag höll på att somna till många gånger, samtidigt som dom fråga mig hela tiden " Hur känns det där"? "Blir det där bra"? o.s.v. Alltid så svårt att veta vad som blir bäst, när dom hela tiden gör ändringar både små och stora.

Det jag längtade till mest var såklart att köra och prova den nya stå funktionen. Jag fick köra en sväng ute och lyckan var total. Jag provade stå funktionen och snacka om smart grej, nu når jag allt som jag vill få tag på. Ska bli spännande och test köra den till plugget imorgon och stå i skolan när jag arbetar.Min gamla permo, hej då vi ses på andra sidan. 😃 Den ska nämligen skrotas.

#Sportlov #permobil #postivasaker #ny #rullstol #gåttnerivikt #sommarjobb #CV #Fika #vän #börjasimma #bikinis #skor #stå #funtion #funktionsnedsättning #habelitering #hjälpmedel #tacksam #lycka #mjukare #träning #total #posetiv #självständig

Gillar

Kommentarer

Densaknadefamiljen
Densaknadefamiljen,
Våra barn börja sitt sportlov i morgon 😊
nouw.com/densaknadefamiljen
Ettlivirullstol
Ettlivirullstol,
Åh så roligt för dom. Jag är uppvuxen med att ha sportlov vecka 8 men sen jag flyttade till Göteborg och började gymnasiet, så har jag haft en vecka innan. Min syster får nu sportlov till veckan.
nouw.com/ettlivirullstol