Om gårdagen en hel dag med klassen

Hej fina du!

Juni månad är redan här, usch vad tiden går fort. Bara två veckor kvar av 9:an innan det är sommarlov, jag vill inte kännas vid att det så få veckor kvar. Tycker det känns jättejobbigt att lämna alla goa människor som har varit ens vardag, i nästan hela tre år i och med att jag började på min nuvarande skola mitt i en termin. Samtidigt som jag ändå längtar efter att börja ett nytt kapitel i mitt liv, med allt vad det innebär!

Igår var jag och min klass plus några andra övriga klasser på skolan till "Hampetorp". Stället vi var på heter Björkenäsgården som ligger ungefär 45 minuter ifrån skolan. Där var vi hela dagen igår ifrån nio på förmiddagen till 20.00 på kvällen. Vi hade det helt underbart med massa sol, ett år som vi var där regnade det vilket inte alls var roligt. Då satt vi inne och spela spel mest hela tiden men nu var var vi ute hela tiden. Det bidrar till en härligare upplevelse.

När vi kom dit bjöd skolan på fika, festis och bulle. Jag hade bakat kolakakor dagen innan som jag bjöd runt på. De kakorna är absolut en stor favorit hos mig, verkar ha gott hem hos dom andra med.

Efter fikat chillade vi i solen och spelade musik. En utav mina klasskompisar har en jättebra högtalare som vi brukar använda. Därefter var det lunch ingen utav oss var speciellt hungriga eller sugna men vi åt ändå, efter att ha käkat matsäck och fått fika.

Efter lunchen stod aktiviteter på schemat, årets aktivitet var en matte övning och en känsellek. Man skulle plocka ihop så många pinnar man kunde på 2 minuter. Därefter fick man olika uppgifter som skulle lösas, en uppgift var till exempel att lägga ihop dom fyra kvadrater sen skulle man ta bort så få pinnar satt det skulle bli två kvadrater kvar.

Känselleken gick till på så vis att man skulle stoppa ner händerna i ett flertal hinkar för att se, om man kunde känna vad som fanns i hinkarna. Jag var först ut, tvekade till en början tycker det är lite läbbigt med känsel test. Stoppade ner händerna i hinken, det första jag känner är mjukt, lent och kladdigt. Gissade på handkräm, det var typ en vanlig kroppskräm tror jag. På varje hink fanns en ledtråd också, på denna hink var ledtråden vi söker något som gillar mjuka händer. I en annan hink var det kokt spagetti, du kan ju tänka dig hur äckligt det kändes! När man inte vet vad som är i. Ledtråden på en annan hink var vi söker något som behövs för att göra en kaka. Jag stoppade ner händerna efter att ha känt ett tag tänkte jag "ah socker är det" Men när jag tar upp handen ser jag att det är sand. Så den var lite lurig, aromatiskt trodde jag att dom menade när man bakade i köket men så var inte fallet. Det var en rolig aktivitet tyckte jag!

Därefter spelade vi kubb, tyvärr förlorade mitt lag två gånger så surt om man är en vinnarskalle som jag. Sedan njöt vi lite till av solen och det fina vädret innan det var dax för grillbuffe. Efter maten var det en fotbollsmatch men den ville jag inte kolla på, vid det här laget var min energi helt slut efter en heldag i solen! Dagen avslutades på bästa sätt med lite allsång. Jag fullkomligt älskar allsång. Några utav låtarna var, sommartider, en kväll i juni och sånt är livet. Dagen var mycket bättre än vad jag föreställt mig. Kändes inte som vi var där så länge som vi var. Bara på slutet innan allsången drog igång.

Idag har jag varit ledig så himla skönt. En del var i skolan och en del sov över på björkenäsgården det fick man göra som man ville. Jag valde att vara ledig idag eftersom jag hade en timme hem också ifrån skolan. Imorgon ska jag med Jessica till Karlstad, vi ska åka redan vid nio snacka om tidigt. Så det blir nog att krypa till kojs snart.

Kram Wilma

  • 258 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229