Om framtiden

Hej på dig! 

Nu är det inte långt kvar innan jag flyttar till Göteborg. Det är svårt att ta in, vardagen flyter ju på som vanligt. Att det snart inte kommer vara som vanligt är konstigt att tänka på. Har bott i samma kommun i 16 år, flyttat en gång i samma område och nu ska jag flytta till Göteborg. Ganska stor skillnad. Den 8:onde maj ska jag ner igen till Göteborg och besöka skolan. Längtar lite dit redan nu, ska bli spännande och se mer av skolan och de som jobbar där och eleverna som går där nere redan.

Jag hoppas jag får reda på vart jag ska bo, om det blir på det ställe jag ville eller inte. Det finns två stycken elevhem. Vill bo på det elevhem som man har eget rum och badrum på! 

Mamma ska flytta till Landskrona, vilket innebär att det blir två flyttar i sommar. Hon flyttar ihop med Egon en gammal ungdomskärlek. Han som vi har varit och hälsat på där nere.

Vanligt vis brukar man ha kvar habiliteringen när man flyttar till Göteborg så har skolan kontakt med dom, men nu ska jag också byta habilitering till Landskronas habilitering och byta sjukhus tillhörighet. Vilket också blir helt nytt, allt blir nytt och med hjälpmedel hit och dit.

Det kommer bli en stor förändring som jag inte var bredd på ifrån början. Egentligen gillar jag inte när det sker många förändringar samtidigt. Det kan lätt bli för mycket och nu är det många tankar som snurrar genom huvudet visa dagar. jag gillar att ha kontroll, så när jag inte vet hur saker kommer att bli, blir jag mer tankesprid och fundersam. När  allt faller på sin plats vet jag att det kommer bli bra förr eller senare.

Dessutom har vi fått svar ifrån assistans bedömningen som gjordes i början av december förra året. Jag, mamma och J visste nästan att jag skulle få avslag eftersom jag kan så mycket själv nu. Jag behöver egentligen ingen assistent men det vi ska ansöka om är kontakt person fram tills vi flyttar och efter flytten. Kontakt person är en person som kommer till mig några timmar för att göra något så som att baka, gå ut med gåstolen, åka och shoppa och gå promenader med o.s.v. Tanken är att Jessica ska bli det istället, hon jobbar kvar som assistent i en månad till.

Blev inte särskilt förvånad men jag hoppas verkligen jag får kontaktperson. Det är viktigt för mig annars känns det som hela jag blir helt tom. I och med att man ses så ofta är det den personen jag berättar det mesta för, långt ifrån allt såklart men väldigt mycket.

Vill passa på att tacka för dig som tar dig tid att läsa min blogg det gör mig glad! Förresten nationella provet gick varken bra eller dåligt tror jag men det var klurigt.


Kram Wilma 

Gillar

Kommentarer

Ettlivirullstol
Ettlivirullstol,
Tack så jättemycket, du har så rätt i det du skriver. Detsamma till dig! 😊nouw.com/ettlivirullstol
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229