Nu är jag fattig

Hej fina du!
Jag har varit ledig två dagar nu, så skönt. Anledningen till ledigheten är att det var student på skolan idag och igår. Sen har jag en heldag kvar, plus en timme på fredag sen går jag på sommarlov så skönt!

Igår var jag och mamma i Löddeköpinge. För att jag hade bokat tid för synundersökning på smarteyes. Där dom har gratis glasögon upp till 19 år. Jag fick gå igenom en förundersökning , där de kollade vilken ungefärlig styrka jag ska ha på glasögonen. Sen mätte de även upp mina nuvarande glas och kollade upp styrkan.

Sen fick jag vänta en stund innan jag fick gå in på synundersökningen. Man får titta in i en apparat och sen visar optikern upp bokstäver och så får man säga till om de är klara eller suddiga och sen säger optikern var det där bättre? Än förra bilden o.s.v och man blir helt knäpp. Jag vill ju att det ska bli rätt.

Resultatet av synundersökningen blev att min syn hade förändrats till det negativa. Så jag fick välja några nya bågar. Jag ville ha lika som jag har nu, så jag fick hjälp med att hitta bågar som var lika som mina nuvarande. De berättade för mig att glasögonen var märkta med en silvrig grej och gullig grej Kostade mer och som man fick betala och det var dom utan grej som var gratis. Så jag valde ett sånt par utan någon markering. Men jag fick ändå betala 800 kr för bågarna. Då man i Skåne måste ansöka om bidraget och sen efter det kan man få tillbaka pengarna. Så jag fick med mig papper hem som ska fyllas i och sen ta med tillbaka dit igen, om 1-3 veckor när glasögon är färdiga.

Synundersökningen kostade 400 kr. Så hela summan blev 1200 kr och det fick jag betala själv. Så tur att jag hade pengar på kortet, så jag kunde betala allt. Hade bara räknat med synundersökningen för visste inte att man var tvungen att skicka in bidraget först och tydligen är det bara om man bor i Skåne län eller Blekinge som det är så. Det läste jag på deras hemsida igår. För om man bor någon annan stans så ska man inte behöva tänka på det. Lustigt att det är så tycker jag, men det är klart att det måste vara krångligt för enkelt kan det inte vara.

Jag är dock glad att jag för första och sista gången kunde få bidrag för det är svin dyrt med glasögon.

Tycker det är konstigt att glasögon och tandvård ska vara så förbaskat dyrt. När man bor i ett land som Sverige och de som arbetar betar skatt. Då borde det inte vara så dyrt eller har jag fel? Alla borde väl ha råd att besöka optikern och tandläkaren vid behov?

Så nu är jag fattig ett tag tills jag fått tillbaka mina pengar och fått nytt studiebidrag.

Hoppas du haft en fin dag!

Kram Wilma.

Ursäkta för dålig bild, jag blundar ju. 🙈😉 Här är de nya bågarna som blir mina om 1-3 veckor som du säkert listat ut. 😂#smarteyes #nya #svarta #bågar #glasögon #synundersökning #sämresyn #synfel #syn #dyrt #bidrag

Gillar

Kommentarer