Nu är de här och jag är lyckligare än någonsin

Hej fina du!
Shit vilket underbart väder vi haft idag. Jag började min morgon med matte prov. Kanske inte så roligt men väldigt nödvändigt så man blir klar med skiten någon gång. Jag tyckte det gick bra och senare på eftermiddagen fick jag veta att jag klarat det, så skön känsla. Matte är något som jag har otroligt svårt för men nu har jag bara en termin kvar med matten sen får jag förhoppningsvis avsluta kursen. Kursen har blivit förlängd en termin redan, då jag jobbar i långsam takt. Jag läser matte 1b som är en påbyggnads kurs efter 9:an och det har stundtals känts väldigt jobbigt men snart är jag klar.

Efter matten var jag ute en stund innan jag hade foto lektion. Vi hade fått i uppgift att skriva och göra en PowerPoint om en fotograf som vi hade fått av vår lärare. Jag fick Man Rey. Han var känd för abstrakt foto. Jag skulle även göra en bildanalys på en utav hans bilder. Bildanalys är något jag älskar att göra, jag jublar varje gång jag får de i uppgift. Sen skulle jag även göra en parafras på samma foto som jag analyserat.

Parafras betyder att man ska försöka efter likna bilden och byta ut vissa detaljer i bilden, så att det blir en egen tolkning. Det var svårt men också roligt.

Till vänster Man Reys bild och till höger min parafras. Jag får en känsla av svartsjuka, när jag tittar på bilden. Eftersom kvinnan blundar och tittar bort samtidigt som hon har huvudet på sne och trä gubbarna har en kärleksrelation.

Vad ser du på bilden? Hur tolkar du den och vad hade fotografen för syfte tror du? #parafras #bildanalys #foto #lektion #fotograf #svartvit

Nästa lektionen efter foto var idrotts teori. Jag gjorde en utvärdering av läsåret och sen fick jag sitta ute eftersom jag var klar med frågorna som skulle göras!

Vet du vad? Det var min sista idrottslektion någonsin. Inte är jag ledsen över det, utan faktiskt helt överlycklig. Man läser bara idrott i 1:an och 2:an på det program och skola som jag går på.

Jag skrek av lycka och förvåning när jag fick reda på vad jag kommer få i slut betyg. Så stolt och nöjd, för en gång skull att jag tog mig igenom det. Trots att jag med handen på hjärtat, tyckt det varit skit tråkigt vissa stunder och velat skolka.

Mitt betyg kommer att landa på ett B och du anar inte hur glad jag är för det. Jag kommer att ha bilaga till betyget, vilket innebär att jag inte kunnat fullfölja vissa moment i kursplanen eftersom jag har en funktionsnedsättning. Förstå mig rätt det handlar om små saker t.ex att jag inte kan orientera i terräng, skog och mark och att jag inte kan ta mig ner på golvet för att göra hjärt och lungräddning. Dock kan jag fortfarande beskriva för någon, hur man gör och gör tillväga.

Efter idrotten hade vi ett kort klassråd! Där vi blev informerade om hur sista veckan i 2:an kommer att se ut. Jag går hel dag på måndag. Ledig tisdag och onsdag på grund utav studenten på skolan. Torsdag går jag också hel dag sen på fredag ska jag ha skolavslutning på distans mellan 10.00 - 11.00 med klassen. Sen är det sommarlov, så hoppas jag jag kan gå tillbaka till den vanliga skolan i höst.

Under dagen idag fick jag ett meddelande om att mitt paket var klart för att hämtas. Jag gick för att hämta ut det och sen gick jag och mamma för att äta. Vi åt på Felini som är en resturang som ligger nära där vi bor. Här nedan för kommer en bild på maten och på en del av kläderna som jag hade beställt som kom idag. Shortsen jag klickade hem var alldeles förstora tyvärr. Så de måste jag skicka tillbaka men gud så snygga de var.

Kram Wilma ❤️

#lyckligastivärlden #stolt #idrottföralla #nyakläder #godmat #matteprov #snartsommarlov #redoförstudent #distansundervisning #kläder #Sommarochsol #sol #sommarväder #skolavslutning #foto #Klassråd #betyg

Gillar

Kommentarer