Något som alla borde läsa

Hej fina du! 

Nu börjar snart skolan igen, kanske ska du börja förskoleklass, låg eller mellanstadiet eller till och med högstadiet Kanske ska du börja på en ny skola, eller så går du kvar på din gamla skola som du gick på före sommarlovet också. Kanske ska du börja gymnasiet som jag. Det här inlägget är till för dig som ska börja skolan och för vuxna med såklart!

Dom flesta tycker nog att det är helt okej att börja skolan igen. Dom allra flesta har vänner som väntar på en, när man kommer tillbaka ifrån sommarlovet, dom allra flesta känner sig trygga i skolan. Men dom som inte känner så, dom som har en klump i magen av att skolan ska börja igen eftersom man känner sig ensam och utanför. Jag ser dig, det är inte något fel på dig. Snarare tvärtom du är starkast!

Jag vet hur det känns, stora delar av min skolgång kände jag mig ensam och utanför. På grund utav att jag vågade vara mig själv, att vara sig själv är bland det finaste man kan vara! I låg och mellanstadiet började min dåvarande klass förändras. Ifrån att leka runt, till att tävla om vem som hade färgat året flest gånger. Till att mode och utseende var det som gällde! 

Jag som inte var intresserad eller kunde särskilt mycket om ämnet blev utanför. Bara för att man är sig själv ska man inte bli utanför. Istället blev jag klassad som lite mindre värd, inte nog med det hade jag svårigheter i skolan vilket gjorde att jag hamna ännu mer, efter mina gamla klasskamrater. Det du har lätt för, kan någon annan ha svårt för. Vi är inte lika, vi är olika

Varför får man inte mer kunskap om funktionsnedsättningar och diagnoser i skolan?  Det finns en anledning till varför vi beter hos som vi gör och vilka svårigheter vi har. Låt det få accepteras!

Bara för att man beter sig på ett visst sätt, har andra intressen, annan åsikt om saker och ting eller kanske en helt annan religion jämfört med normen ska man inte bli lämnad utanför och anses vara knäpp. 

Jag vet att det kan vara svårt att släppa in någon i gruppen men försök. Att se eller ge dom som man vet är utanför uppmärksamhet kan betyda mycket. Att heja på folk i korridoren är en självklarhet för mig, trots att jag inte känner dom jag möter. Ett "Hej" kan göra så mycket om man känner av utanförskap.

Så nu ber jag dig att tänka efter på vem du vill vara, man kan alltid ändra på sig även om man får vara bredd på att det man gjort får konsekvenser. Då är det bara att försöka vissa att man vill ändra på hel hjärtat med både kropp och själ. 

Att ta hand om varandra det är vad jag kallar Coolt, att kunna stå i mot blickar, negativa kommentarer och sätta stopp för mobbning. Att lyfta människor är bättre än att trycka ner dom.

Jag hoppas att alla har fått sig en tankeställare av detta inlägg. Tänk till en extra gång för vilka val du gör. Ta hand om varandra. Jag önskar alla en bra skolstart, glöm inte bort att är bra som du är! Ingen får stoppa dina drömmar, mål och möjligheter.
Kram Wilma 

Bilderna kommer ifrån https://pixabay.com som är en sida, där du kan hitta bilder till din blogg. :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229