Musikhjälpen och våran insamling

Hej på dig!

Jag har tidigare berättat att vi på Riksgymnasiet samlar in pengar till musikhjälpen. Som i år samlar in pengar till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar. Temat för i år är "att alla har rätt och funka olika" Vi har bland annat gjort våra egna armband, vi har haft ett event på skolan där vi hade en loppis, möjligheten till att önska en låt för en slant eller önska live musik av två elevassistenter, man kunde också köpa fika, spela tv-spel eller bara hänga. Allt för att samla in pengar till musikhjälpen och deras ändamål. Under dagen i onsdags fick vi in 8587 kr. Sammanlagt i vår insamling har vi just nu 55 017 kr. Det är helt sjukt!!!!

När vi började samla in pengar hade vi ett mål på 27 000 kr tror jag det var, och nu är vi långt över det. Jag är så glad över att jag blev en av dem som fick arbeta med detta. I oktober började vi att spåna ihop idéer på hur, när och var vi skulle få in pengarna. Vi gjorde även en video som vi la upp på Riksgymnasiets Facebook och på Youtube för att fler skulle få större förståelse för varför vi samlar n pengar, och varför det är så viktigt!

Varför jag känner att detta är viktigt är för att, jag vill kunna ge samma förutsättningar som jag har fått till andra. T.ex en bra utbildning, dom hjälpmedel som man behöver och möjligheten till ett socialt liv. Jag hoppas detta kan ge fler barn och vuxna med funktionsnedsättningar hopp och se ljust på sin framtid och börja drömma efter mål som dem sedan kan sträva efter.

Imorgon börjar musikhjälpen på riktigt och jag är så taggad. Tycker att ni ska följa det hela veckan det går ju trots allt till en bra sak!

Förresten under eventet blev jag intervjuad av SVT det går att se på väst (lokala nyheter) om någon är intresserad.

På tisdag ger vi oss ut till nordstan för att sälja mer armband.

Kram på dig!Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229