Musikhjälpen "alla har rätt att funka olika"

Hej fina du! 

Som rubriken lyder så har alla rätt att funka olika. Jag är född i Sverige med en funktionsnedsättning, här har jag fått den vård, habilitering, assistans, utbildning och sociala förutsättningar som jag behöver för ett meningsfullt liv. Här är jag en del utav samhället.

Hade jag blivit född i ett utvecklingsland hade mina förutsättningar sett helt annorlunda ut. Jag hade inte fått gått i skolan, inte eller fått den vård jag behöver, hade inte fått en anpassad skolgång och hade inte fått den habiliteringen som jag behöver. Har man en funktionsnedsättning I u-länderna så är man inte en del utav samhället, utan där göms man undan eller glöms bort och inte har möjligheten till ett socialt och värdigt liv.

Det vill vi på Riksgymnasiet i Göteborg ändra på. Vi har startat en insamling via musikhjälpens hemsida, som man kan swisha ett valfritt belopp till. Man kan också bidra igenom att köpa våra armband som vi har gjort för 75 kr/st. På armbanden står det Funka-hjärta-#mh18. Som står för musikhjälpen 2018. Med musikhjälpens färger röd och grön.

Vi kommer även att ha ett event på skolan den 5 december under 3 timmar. Då vi kommer att sälja fika i entrén, ha en liten miniloppis, sälja fler armband och ha möjlighet till att önska låtar för en slant.

Idag gjorde vi armband på elevhemmet för fullt och igår bakade jag bullar till musikhjälpen. Samtidigt som jag visade upp skolans kök på öppet hus där man kan laga mat eller baka med en arbetsterapeut.

Så hjälp oss att bidra det betyder mycket, för att andra barn och ungdomar med funktionsnedsättningar ska få det bättre!

Länk till insamlingen: https://bossan.musikhjalpen.se/insamlingar/riksgymnasiet-goteborg-funkamh18

Skriv ett neddalande på Facebook till oss om du vill köpa armband. Riksgymnasiet Göteborg.

Titta gärna på vår video som vi gjort: https://www.facebook.com/riksgymnasiet.gbg/videos/225578121799847

kram Wilma

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229