Mitt sportlov

Hej fina du!

Nu har jag gått på sportlov, så himla skönt. Vi har studiedag idag, det är därför som jag är ledig och sen har vi lov hela vecka 7. När får du sportlov? När jag gick i skolan i Örebro så hade vi alltid vecka 8. Samma sak var det när jag gick i Degerfors så är uppvuxen med att ha veckan efter. Tycker det är häftigt att man har olika veckor beroende på vart man bor i landet. Det kan väl vara vissa som har sportlov upp till vecka 10. Stämmer det?

Idag gick jag upp 11.30 men vaknade långt innan det. Det bästa som jag vet är att kunna ligga kvar i sängen hur länge som helst, utan att behöva stiga upp. Till frukost eller brunch åt jag två frökusar med ost och paprika på. Det är min nya favorit frukost. Vad är din favorit frukost? Sen brukar jag alltid dricka citronvatten till. Då jag har slutat dricka mjölk för att jag drack nästan 1,5 L per dag. Vad dricker du helst till din frulle?

Jag är kvar på elevhemmet till på tisdag, då jag åker hem till Landskrona. Hemma blir det en hel del habilitering. Jag ska bland annat få min nya permobil som jag provade ut för ett tag sedan. Den permobilen har ståfunktion, så det innebär att jag kan stå upp och jobba. För att fysioterapeuterna vill att jag ska stå eftersom det är bra att sträcka ut kroppen på grund av att jag sitter så mycket. Den är också mycket bättre i utomhus miljö än den jag har nu är. Den går fortare och är kraftigare. Nu har jag en M400 och jag kommer uppgradera mig till en F5. Jag ska få bålstöd på ena sidan, eftersom jag lutar åt vänster. Stödet kommer förhoppningsvis hjälpa mig att sitta rakt i permobilen.

Jag fick tyvärr inte välja färg. Så ingen guld färgad permo, som jag hade hoppats på. Det är olika mellan olika länsting om man får välja färg eller inte. Det är dåligt tycker jag, så min kommer att vara hel svart. Om man vill ha färg på kan man köpa till olika delar på deras hemsida, berättade hon som visade upp permobilen. Det kanske jag gör vid ett senare tillfälle men till en början kommer jag att fokusera på körningen. För att min nya är bakåtstyrd och min gamla är mitt styrd. Vilket innebär att den nya är svårare att köra om man jämför med den som jag har nu. Men jag vet att jag kommer vänja mig snabbt vid det.

Här är permobilen som jag fick prova, så det är inte min. Jag kommer ha bålstöd och nackstöd på min och en annan joystick än den du kan se på bilden. 🤗👍

Jag kommer att ha habilitering både onsdag, torsdag och Fredag. Jag ska eventuellt få en ny rullstol, eftersom dom tyckte min nuvarande var för liten. Eller så kommer dom bara att rätta till vissa delar på den,vi får se hur dom löser problemet. Själv tycker jag den funkar bra, förutom att jag sitter snett i stolen och att bål stöden inte hjälper mig alls. Så den behövs nog uppdateras. Jag har ju en rullstol på skolan också, som också ska bytas ut. Men det kommer inte göras förennjag flyttar till vuxen habiliteringen. Vilket är snart då jag fyller 18 i april och det är då man byter.

Sen ska jag göra en sista CPU- mätning på barn och ungdoms habiliteringen när jag kommer hem. Då meter dom min rörlighet i både ben, axlar och armar. Det gör man för att hålla koll på mig så jag inte blir stelare och stelare. Det har jag gjorts en gång per år, sen jag var mindre än 5 år. Vet inte om dom kommer att göra det på vuxen habiliteringen, jag hoppas inte det för det är så jobbigt.

Jag ska träffa min läkare för ett avslutande samtal ifrån barn och ungdoms habiliteringens sida. Där jag kommer att ta upp att jag vill trappa ner på min medicin. Då jag själv anser att den inte gör någon skillnad för mig. Jag kan ta och hoppa över tabletter som jag inte märker av, men ibland märker jag det i kroppen. Så skumt, troligtvis skulle jag uppfatta skillnad om jag är utan medicin i några månader men jag vill testa. Det finns Inte någon mening med att äta medicin, som inte har någon effekt på kroppen.

Någon läsare som äter Baklofen som också har funderat över samma sak och kanske har slutat men fått gå tillbaka? Då får du gärna höra av dig till mig. För vill veta om det kan vara så!

Jag ska även ha möte inför 18-årsdagen och överflyttningen till vuxenhabiliteringen. Där jag ska få information om vuxen hab och regler som gäller där. Helt galet sjukt att jag snart räknas som vuxen. Vart tog tiden vägen känner mig inte alls redo? Blir man någonsin redo? Tycker det är bra att dom tog allt på en gång, så jag slapp ta ledigt ifrån skolan för allt detta. Blir så jobbigt att hinna ikapp med allt solarbete annars. Samtidigt som jag hellre hade velat stanna kvar här på elevhemmet hela veckan.

Något mer som jag ska göra, när jag kommer hem är att lämna mitt CV till olika ställen jag vill jobba på i sommar. Jag har sökt till ICA och till Ikea i Helsingborg men vill gå till fler, då jag vill vara säker på att jag får jobb i sommar. Så tänker att jag ska gå till 5 olika ställen till.

Tipsa mig gärna om vart jag kan gå och lämna mitt CV.

Vad ska du göra på lovet?

Kram WilmaGillar