Mitt liv en enda berg och dalbana

Hej bloggen, du har fått alldeles för lite prioritering nu trots att jag behöver dig som allra mest just nu. Jag går igenom en väldigt snurrig tid i mitt liv och håller på att hitta mig själv igen, för jag har tappat bort mig själv. Det är så mycket som händer, en del saker hade jag hoppats på aldrig skulle hända trots att jag sett det komma sedan många år tillbaka. Ibland måste man göra val som kanske inte är så roliga, men nödvändiga för än själv. Ibland är valen så tuffa att det till och med kan vara svårt och veta hur man ska ta ett andetag, något man vanligtvis bara gör på rutin. Att känna sig övergiven, bortglömt och totalt sårad av någon som man tidigare trodde älskade en, är svårt och otroligt smärtsamt.Att försöka hantera ilska och sorg men suntfornuft är svårt. Ibland vill jag att människor ska förstå att ett visst beteende sätter sina spår.

Att bli vuxen är svårare än jag någonsin kunnat begripa. Allt ansvar, känslor, tankar och beteende man har tar knäcken på än. Det är så lätt att döma, tycka och tänka innan man ens vet bakgrunden till beteendet. Det finns så många faktorer som spelar in för att en människa ska må bra. Jag har upptäckt att alla personer jag mött, varit med och fått erfarenheter ifrån har påverkat mig otroligt mycket som person och hur andra ska uppfatta mig. Jag får nu äta upp att jag har velat framstå som den klassiska “duktiga tjejen” det har tagit mig ända in i väggen och lätt till, där jag är idag. Idag kämpar jag med otroligt mycket ångest, inre stress, inre otrygghet och ett vacklande humör. Vet du, jag har upptäckt mig själv på en helt ny nivå. Jag vill ofta bara ställa mig och skrika och säga “jag orkar inte mer” jag känner mig arg, ledsen, oro, stressad och helst av allt alla känslor samtidigt. Jag känner mig så överbelastad på många sätt “Jag ska göra det, jag ska finnas till hands för det här” “jag ska rå om dom jag älskar” “jag ska komma upp på morgonen” “Jag ska hålla uppe en fasad och jag ska finnas där för mig själv. Livet är ett heltidsjobb och jag har insett att jag kan behöva hjälp för att mäkta med.

Har inte velat skriva på en tid nu då det händer saker i mitt liv som jag verkligen inte kan skriva om här men skulle vilja för att jag vet att jag är långt ifrån ensam. Men hur ser livet ut och vad gör jag nu?

Jag pluggar fortfarande i gymnasiet och närmar mig slutet på 3:an. Jag går ju estetiska programmet med inriktning estetik och media på riksgymnasiet i Göteborg. Jag ska inte ta studenten i år för med tanke på att vi får habiliteringsinsatser inlagt på schemat så går man oftast fyra år. Jag ska även gå ett femte år, det kan man göra om man har särskilda skäl för att göra det. Jag gör det för att minska ner på tempot och för att få en chans till att bli klar med en del av engelskan som jag har kämpigt med. Tar dock studenten i fyran med min klass.

Jag har folk bortfört mig oss min moster på grund av privata orsaker så kommer tillbringa sommaren hos henne. Jag har ansökt om färdtjänst och ledsagare i den kommun hon bor i. Hoppas på bättre tur än i stränga Landskrona stad. Jag har blivit 19 år.

Jag drömmer om att kunna söka in till universitet eller högskola och studera något inom följande områden pedagogik eller psykologi. Utbildningar som jag är intresserade av just nu är pedagog i fritidshem, beetendevetare, förskollärarprogrammet, sociomprogrammet och spykolog. Vissa utav dessa program behöver jag läsa mer matte för att komma in på, det är jag mindre sugen på och vissa är det svårt att komma in på som psykologprogrammet men drömma måste man få göra. Sen har jag fortfarande en dröm om att bli författare och föreläsare.

Nu innan sommaren är det mycket att göra i skolan, två prov och en del inlämningar. Sen idag på klassrådet planerade vi för lite kommande klassaktiviteter. Vi ska grilla om vädret tillåter, annars ska vi laga tacos inomhus tillsammans.vi är typ 5 st i kassen. Jag har också planer på att göra om i mitt rum här på elevhemmet, jag är så trött på min nuvarande inredning. Jag har köpt en ny gardiner, lampa och en ny poster och det ser redan bättre ut. Men jag och min kusin har det som projekt att göra om. Jag ska byta ut mitt skrivbord och köpa en byrå till. Det kommer bli super, när det blir färdigt.

Sköt om er / Wilma


Gillar

Kommentarer