Mitt framtida vrål åk

Halloj där, hur mår ni? Jag mår ganska bra förutom att jag har världens huvudvärk. Har oftast alltid det när jag kommer hem ifrån skolan. Vilket brukar bro på att jag dricker alldeles för lite! Har tagit med en vattenflaska till skolan men ändå dricker jag inte tillräckligt eller iallafall inte idag eftersom jag har ont i huvudet.

Igår kolla jag på Sofias änglar, någon mer som följer det programmet? Där hjälpte dom en 18 årig kille som hade gjort sig riktigt illa på idrotten, han hade landat snett på studsmattan och blivit förlamad. Sofias änglar hjälpte till med att fixa en anpassad bil så han kunde ta sitt körkort. Eftersom det brukar vara en 18 årings dröm. Speciellt när man har varit med om det han har fått gått igenom!

Så när jag såg på detta igår fick jag igång tankebanorna. För jag vill ju också skaffa bil och körkort i framtiden. Kanske inte direkt när jag fyllt arton men så småningom.

Jag har haft lite tankar på om jag ska ha en "arm" i bak. Inte en sån arm som handen sitter på utan en sån som kan lyfta in rullstolen åt mig. En sån har jag sett med egna ögon. Man styr den med knappar. Så när jag har satt mig på sättet, trycker jag på knappar så att "armen" kommer ut. Sedan fäster den tag i rullstolen, så styr jag den till bagage utrymmet på bilen. Samma sak gäller ur bilen att jag styr allt med knappar. Vet ni hur jag menar eller är det bara suddigt?

Dessutom har jag tänkt på att gasen måste styras med händerna på något vis, ska jag styra med fötterna så kommer jag trycka på full gas hela tiden eftersom mina ben och fötter inte kan göra något där i mellan. Det är iallafall vad jag tror, jag inte kan styra symaskinen i skolan med fötterna. Så hur ska jag kunna köra bil på det sättet?

Ne, det är nog bäst att styra gasen med händerna tänker jag för säkerhetsskull  och för omgivningen skull.

Den sista saken jag har tänkt på är att förardörren måste vara stilla när jag sätter mig på sättet. Nu när jag ska sätta in mig i bilen använder jag förardörren som stöd. Ställer rullstolen nära bilen sen tar jag tag i dörren,reser mig upp men det är här det blir problem. Någon måste alltid hålla i dörren så att den inte stängs igen. Därför jag tänkte att dörren måste vara fast på något vis, men hur är frågan?

Som tur är är jag inte där ännu men om 3 år är jag arton! Man blir allt bra fundersam hur saker och ting ska gå ihop men skam den som ger sig!

Har ni någon dröm bil eller liknande?

Kram Wilma.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229