Mindre än en vecka kvar

Hej fina du!

Har varit i Hällefors ifrån tisdag till torsdag och varit med morfar, Yvonne och Sören. Medans mamma och Egon har varit till Landskrona med första flyttlasset. I tisdags följde jag med Yvonne till biblioteket för att kolla lite, vi skulle låna böcker men det gick inte så bra eftersom Yvonne hade glömt sitt lånekort. Så typiskt men jag är inte förvånad när det gäller henne. Sen hängde vi lite hemma hos morfar, där jag alltid sover när jag är i Hällefors.

Dagen där på alltså onsdag gick jag upp vid lunch tid. Tog två äggmackor som frukost, sen gjorde jag mig i ordning för att två timmar senare hade vi bestämt att vi skulle åka och äta lunch på topstugan. De hade jättegod mat, orkade nästan allt fast det bara var två timmar emellan måltiderna. Jag åt kött, pommes och bea. Trots att jag inte gillar bea, låter kanske sjukt men jag gillar inte det! Smakade av både Sören och Yvonne. Sören tog den godaste rätten kycklingfilé, pommes och sås. Han fick resten av min köttbit och jag fick hans sista kycklingfilé mums! Vi gjorde en bra deal. Vill tillägga att morfar får mat på sitt servicebonde, så han blev inte utan mat. Inte för jag tror någon skulle tro det men iallafall.

Efter maten blev det ett nytt försök att gå till bibblan, jag hittade några intressanta böcker. Meningen var att jag skulle läsa medans Yvonne låg och vila. Eftersom hon skulle jobba natt, jag kunde inte läsa så mycket, på grund av att jag hade huvudvärk. Inte så konstigt på kvällen kom det några rejäla åsksmällar. Brukar inte vara den som får ont i huvudet av åskan, brukar du få det? Åskade det där du bor i Onsdags och i Torsdags natt?

Jag och Sören hade precis kommit hem ifrån får älgjakt, vi var ute i skogen för att se om vi kunde se något rådjur eller älg och ta kort på men det var helt dött. Mitt tålamod var heller inte det bästa, är så otålig när det gäller och vänta på saker. Bättre lycka nästa gång!

På Torsdagen åkte vi till sommarstugan för att hänga där. Vi käkade korv i bröd till lunch, sen låg jag på bryggan i en solstol ett par timmar, så skönt! Bra för själen att ligga där och filosofera. Fick värsta bränna på benet insåg jag när jag kom till morfar igen. Det sjukaste var att den inte gjorde ont, helt otroligt! Glad är jag för det, inte kul när det svider och gör ont.

Dagen avslutades med tacos mys innan jag åkte hem. Älskar verkligen att få vara med morfar, Yvonne och Sören. har blivit extra mycket nu denna sommar eftersom färdtjänst har varit gratis i vårat län under sommaren. Buss och tåg har också varit gratis för alla skolungdomar. Så att man har kunnat åka gratis inom länet. Bra initiativ av politikerna, har det varit så där du bor? Jag vet inte om det har varit så överallt.

Nu är det mindre än en vecka kvar tills jag flyttar till Göteborg! Har lite flyttfeber, det känns otroligt pirrigt samtidigt som allt känns så spännande. Fortfarande känns det overkligt, tror att det blir mer påtagligt när jag packar ihop alla mina möbler.

Föreståndaren ifrån elevhemmet pratade med mamma om mina första dagar, vad jag har med mig när jag kommer dit. Nu torsdag alltså den 16 augusti är jag välkommen att flytta in, samma dag klockan 16.00 bjuds vi på middag. Vi kommer att flytta ner mina saker med hjälp av en minibuss som Egon och mamma har använt när dom skulle köra grejer till Landskrona! Sen kommer mamma hjälpa mig att få ordning i mitt nya rum. Jag fick reda på att jag skulle bo i den lägenhet som jag har varit och kollat på. Vilket känns bra!

Mamma kommer sova över med mig första natten eftersom vi har massa möten dagen därpå med habiliteringen eller vad det nu var. Det kommer bli mycket information och intryck de första dagarna så jag kommer förmodligen vara helt slut.

Har redan köpt lite saker till mitt nya rum. Så som duschdraperi, tandborstmugg, tvålpump att ha tvål i, soptunna till toan och ett nytt nattygsbord. Så har jag fått av pappa ett nytt täcke, kudde och madrass. Det ska bli så skönt med ett eget badrum och rum med förstås..

Kram Wilma 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229