Mina första dagar i skolan

Hej fina du! 

Jag hoppas du haft en fin vecka, själv har jag försökt vända tillbaka på dygnet för att komma in i dom gamla rutinerna och skolans tider igen. Det är jobbigt att behöva gå upp i tid och lägga sig i rimlig tid. Har du samma problem efter semestern eller sommarlovet nu? Den här veckan har varit väldigt lugn måste jag säga! Vi har börjat 9.00 till 14.00 varje dag vilket är lyxigt. Första dagen hade vi hop med klassen. Vi käkade frukost tillsammans och alla fick berätta något om vad de gjort i sommar om man ville det. Sen fick vi lite info om vad som skulle hända under veckan och så gick vi igenom skolans regler t.ex att skolan ska vara fri från mobbing, våld och att det inte är okej att vara påverkad av alkohol eller droger under skoltid m.m. Vi kollade också över våra regler i klassen om något behövdes ta bort eller läggas till. Det blev några förändringar i dom. Bland annat la jag till att vi ska vara trevliga och snälla mot varandra, säga förlåt eller diskutera om det är något som inte känns bra! Det är en självklar regel, som egentligen inte ska behöva stå med men jag tyckte att det var lika bra.

De andra dagarna i veckan har det varit grupparbete. Vad tycker eller vad tyckte du om det i skolan? Bra eller föredrog du hade jobba enskilt? Jag tycker inte alls om det, det är svårt att få med sig hela gruppen och det är alltid någon som inte är delaktig eller så är det en som får ta ansvaret. I det här fallet tyckte jag att alla i min grupp gjorde bra ifrån sig. Vi hade fått olika uppdrag vi skulle utföra tillsammans. I grupperna var man en i från varje klass. Meningen var väl lite också att man skulle få lära känna dom nya 1:orna men jag tyckte fokuset låg på att klara uppgifterna för det mesta. Dock var den 1 som var med oss jätterolig och bra! Uppgifterna gav poäng också, som sedan räknades ihop med alla gruppers poäng. Så som pris fick vi att personalen ska ordna en heldag tillsammans med hela Riksgymnasiet, Helt okej pris ändå.

Inför nästa vecka har vi fått ett schema som bara gäller för nästa vecka. Eftersom vårat ordinarie schema inte är klart än. Så under nästa vecka börjar vi med en del utav kurserna. Svenska, matte, Engelska, media, Historia och klassråd är lektionerna under nästa vecka. Nytt för i år här historia jag som inte gillar det alls. Jag sa till en utav lärarna "att lyckas du vända mitt intresse för historia åt andra hållet ska du köpa dig en lott" och då sa han att han ska göra ett försök och skratta mest åt min kommentar.

Vad var ditt favorit ämne i skolan och vilket ämne gillade du minst?

Kram Wilma

Gillar