Mina dagar i Landskrona

Hej fina du!

Förlåt för att jag inte har uppdaterat här på några dagar, har inte haft tillgång till någon dator vilken i sin tur leder till att jag måste blogga ifrån mobilen. Att blogga ifrån mobilen är mycket jobbigare än att skriva på datorn, när man ska skriva mycket. Så helt enkelt har jag valt att spara bloggandet tills jag kom hem, vilket jag har gjort nu så jag hoppas det är okej!

Onsdag: Det var den dagen som vi åkte tåg ifrån tidig morgon till sen efter middag. Mamma var jätteuppstressad när vi skulle med tåg och byta tåg. Hon blir alltid så vart man än ska, om något går fel eller inte som planerat får hon bokstavligen PANIK, notera att jag skrev panik med stora bokstäver. Jag och Felicia försökte lugna henne men det gick inte som vanligt. Lite små irriterade på varandra kom vi iallafall fram tillslut efter att vi stått stilla med tåget i två timmar på grund av strömfel på tåget som du vet om du läste mitt förra inlägg. Inte nog med det så var det så sjukt varmt, som alla andra dagar denna sommar.

När vi kom fram var vi tvungna att fylla på med energi, vi hade bara ätit en macka på tåget. Egentligen är man ju inte hungrig i denna värme men man märker ju att humöret blir snett av en tom mage. Så vi åkte taxi hem till Egon (mammas pojkvän) med alla saker därefter knalla vi iväg till Fellini som är en jättebra restaurang i stan. Där brukar vi sitta ett bra tag innan vi brukar gå hem. Tänker att jag börjar skriva om nästa dag eftersom jag skrev så mycket om det i onsdags!

Torsdag: Jag gick upp ovanligt tidigt, klockan var runt 8.30 och gjorde mig i ordning. Vi gick iväg för att hitta någon stans där jag kunde klippa mig. Det var verkligen på tiden, mitt hår var så slitet. Jag sa att jag ville klippa bort allt det slitna håret, han sa okej då kommer det att bli kort. Vilket jag var beredd på, han började med att spraya något i mitt hår, så att han kunde borsta ut det. Sen började han klippa och klippa. Jag tänkte herregud hur mycket ska han klippa egentligen, när det var klart fick jag kolla mig i spegeln. Det blev som jag trodde det skulle bli, fast ändå inte. Har aldrig haft så kort innan, så jag tyckte det var lite ovant såklart.

.När jag gick ut ifrån hår salongen, kände jag i mitt hår hela tiden. Det var på ett sätt skönt att få bort långa håret eftersom det blir mycket luftigare och svalare med kort hår. Åh andra sidan tycker jag väldigt mycket om att ha långt hår, tur att det växer ut snart igen. Måste ha håret uppsatt nu, eftersom jag tycker att det ser konstigt ut i utsläppt hår nu när jag är korthårig. Det är som om håret på ena sidan är längre än på andra. Förhoppningsvis vänjer jag mig snart. Vad tycker du om min nya frisyr?

Efter att jag klippte mig, gick vi bort till Fellini för att Egon ville ta en öl och mamma tog en cider. Själv tog jag en Pepsi och en glass. Glassen var supergod, den svepa jag i mig på två röda! 😋

Senare på kvällen var det Arvingarna som spela bland annat, vi var där och lyssnade! Det som var bra vara att de fanns en rullstols ramp, till en plats där man kunde stå om man har rullstol för att se bra. Vet du vad jag menar lite dåligt förklarat kanske? Hoppas du förstår ändå!

Arvingarna var inte jättebra, hade trott att dom skulle vara bättre. Alla såna där ställen får jag bara ont i magen av. Eftersom jag har dåliga kopplingar till alkohol sedan liten. Det är många som dricker och dricker alldeles för mycket. Synd att det behöver vara så, och att alkohol måste säljas över allt på såna här ställen. Efter arvingarna gick vi hem.

Fredag: Jag köpte två klänningar, en svart och en grå på marken. Jättebekväma mina nya favorit klänningar. Vi käkade lunch på Fellini, jag tog chicken nuggets med pommes en barnmeny eftersom jag inte var så hungrig just då sen gick vi till banken för att aktivera mitt bank ID igen eftersom det försvann när jag böt telefon för över två år sen. Vi skulle ha fixat det tidigare men det har inte blivit av. Dessutom fixa vi Swich åt mig, har inte haft det förut. Kan vara bra och ha nu när jag ska flytta till Göteborg. Så nu kan jag se hur mycket pengar jag har på kontot själv utan att behöva ringa mamma varje gång jag vill veta det.

Senare på kvällen spelade labyrint, dom var mycket bättre än arvingarna. Samma sak där att vi stod på en form av upphöjning för rullstolar för att se bättre. Kanon bra att det finns, inte alla som har det!

Lördag: Då vinkade vi av Felicia med kompis som skulle åka hem några dagar tidigare än oss på förmiddagen. Egentligen ville jag också åka hem då men jag fick vänta eftersom Egon och mamma skulle åka hem på måndag! Därefter gick jag och mamma på stan i lite affärer. Mitt i från ingen stans börjar det ös regna, mamma får för sig att vi skulle springa till fellini där Egon satt. Eftersom hon tyckte det var för varmt inne i affären, jag ville hellre stanna där utan att springa i regnet. På den korta biten hann jag bli dyng sur, jag var inte speciellt glad då på en stund! Det var meningen att vi skulle kolla på karneval tåget där dom klär ut sig och dansar, men vi hoppade det i år igen. På grund av regnet. Sen leta jag och mamma upp ett taco-stånd som jag hade sätt dagen innan. Hade varit så sjukt sugen på tacos ett par dagar då, eller rättare sagt jag är alltid sugen på tacos!

På kvällen spelade Jon Lindberg trio dom var absolut bäst! Vi stod på en upphöjning för rullstolar där med. Musiken före var också bra, det var hyllnings låtar till Jerry Williams. Jag stod och mima lite för mig själv det jag kunde. Samtidigt som jag försökte filma lite till min morbror, som jag tror gärna hade velat varit där och sätt Jon Lindberg trio. Efter dom gick vi hem, helt slut var vi! För att förtydliga det hela så är det fler band och artister som spelar på olika ställen, vid olika tidpunkter och dagar.

Söndag: Då tog vi det lugnt hemma hos Egon hela dagen. Mamma gjorde tacoköttfärs med kidney bönor och spagetti, så gott! Jag åt så att jag mådde illa efteråt. Jag åkte runt på loftgången och lyssnade på musik ett bra tag. Framåt kvällen gick vi ner till havet för att titta på solnedgången. Fint och vackert var det, älskar hamnar när det ligger båtar vid vattnet. Den känslan som jag känner då är något form av lugn.
Det var lite om mina dagar i Landskrona, men nu är jag hemma igen! Det är så skönt att få sova i sin egna säng!


Kram Wilma 

  • Allmänt
  • 582 visningar

Gillar

Kommentarer

J
J,
Hej! Bra du verkar haft det i Landskrona. Har du kontakt med din pappa, du skriver inte mycket om honom?
Ettlivirullstol
Ettlivirullstol,
Hej! Ja, jag jag har kontakt med min pappa men jag bor inte hos han! nouw.com/ettlivirullstol
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229