Mina åsikter/tankar

Hej idag gick ja upp alldeles förtidigt, på grund av att jag hade ett läkarbesök klockan 8.30 på habiliteringen i kga. Jag fattar inte varför man ska få alla tider så tidigt för, speciellt när det är lov och man vill sova. Det är inte riktigt min grej att gå upp så tidigt som jag gjorde, så hela dagen har jag varit trött. Vi åkte färdtjänst (taxi) jag och mamma. In till Karlskoga gick det bra, visst vi fick vänta lite eftersom vi var lite tidiga. Men det gjorde mig inte så mycket och inte heller för mamma, dessutom så var vi så hungriga så vi köpte frukost på pressbyrån. Så satte vi oss i väntrummet och käkade, samtidigt gick det förbi en massa personer som hälsade på mig glatt, man känner sig som en kändis därför att alla vet vem man är när man kommer till hab. Vilket ibland kan kännas lite jobbigt, men för det mesta är det bara kul.


Läkarbesöket gick för övrigt bra, vi provade att mäta mig, väga och sen prata vi lite. Jag är ungefär 170 cm lång, men eftersom jag är böjd i benen när jag står så är det svårt att mäta mig helt rätt. Dom har prövat med att sträcka ut mina armar för att få ett mer exakt mått och då blev jag 170 cm, så får tro på det. Till mina 170 cm så väger jag 62 kg.

Efter mötet så var det dags att vänta på taxi hem igen. Väl hemma så stoppade jag in mina hörlurar i mina öron för att kunna åka runt och lyssna på min nya favorit Anton Hagman, hans röst är så jävla underbar så har ni inte hört honom redan så tycker jag ni ska kolla in mitt föregånnde inlägg där det finns ett youtube klipp med honom där han sjunger.

Efter en stund så beställde mamma en kebab talrik till mig, innan det var dags att åka till tandläkaren. Mamma bestämde att vi skulle ta en färdtjänst dit också på grund av den snö som kommit och att det var så halt, så det gjorde vi.

Taxin kom fem i tre och vi skulle ha varit där 16.20 typist färdtjänst att fixa så att man ska få sitta och vänta i evigheter, för nu är det ju så att det tar kanske minst 15 minuter att åka dit hemifrån mig. Men iallfall vi kom dit, och jag trodde vi skulle få vänta jätte länge för det brukar man få. Men vips så var det min tur Kors i taket vi kom in efter typ 10 minuters väntan, alltså tidigare än planerat.


Jag som hade ställt in mig på att rycka ut två tänder idag som jag redan har berättat, fick istället bara göra en vanlig undersökning. Hur kan det vara möjligt? Jo det var så här, förra gången jag var hos tandläkaren var jag i Örebro på tandreglerigen. Då prata vi om tandställnig bland annat eftersom jag troligtvis ska få det. Så då frågade tandläkaren mig om jag ville dra ut två tänder för att det skulle bli bättre då. Jag sa då efter en stund okej till det, men han ville att jag skulle tänka på saken över jul och att vi då skulle ringa när jag hade bestämmt mig. Om inte vi hade ringt så skulle han ringa upp och kolla upp det. För att bestämma upp en tid då tänderna skulle dras ut. Men någonstans där på vägen så blev det ett missförstånd. Så jag har gått och oroat mig i onödan.


När vi var klar så skulle vi ringa efter taxi igen. Men eftersom dom inte hade någon taxi föräns 16.55 så valde vi att promenera hem. Jag blir jätte frustrerad och arg att man ska behöva vänta flera timmar på taxin, det är inte så jävla kul. Dessutom ibland så får man åka hela Sverige runt innan man kommer hem. Om jag hade fått bestämma så skulle gärna vilja slippa att vänta och plocka upp andra personer om dom inte ska till samma plats eller någon annan stans i närheten. Börjar faktiskt tröttna på färdtjänst och deras beteende, som tur är behöver jag inte åka det ofta eftersom min pappa har bil. Men mamma har inte det så ibland måste jag när pappa inte kan köra mig.

En till sak jag har tänkt på under dagen är, hur parkerar människor sina bilar egentligen? Idag när taxin skulle hämta oss så stod det en bil framför taxin, så att den inte kunde komma fram till dörren. Hur tänker man? visst vi kan gå fram till dörren, men om det kommer en ambulans då exempelvis. Det var inte bara då utan när mamma och jag var på väg hem så stod det två bilar och blockerade gångvägen så vi fick gå runt allihopa. Det är inte första gången det händer i vårat område där vi bor, tänk med hjärnan och inget annat tack.


Nu är jag hemma sen några timmar tillbaks, vi tog oss hem. Men det var väldigt halt och mamma höll på att dra i kull sig flera gånger,vilket var tur att hon inte gjorde. Nu ska jag öva på lite so begrepp som jag har i läxa sen blir det nog snart sängen.

Trevlig kväll på er alla fina människor där ute kram Wilma ❤Gillar

Kommentarer