Min Onsdag 25/1-17

Hej där, idag har det varit en helt fantastisk dag. Vi började med matte som vår första lektion, så då arbetade jag med uppgifter som hade med algebra att göra. exempelvis 5x -3 = 27. Det är klurigt men går bättre och bättre för varje matte lektion som vi har i skolan. Och idag tyckte jag att nog att jag börjar förstå detta som tur är. Jag har skrivit det förut att algebra är som rena grekiskan för mig dessutom tror jag inte att jag ska använda det i verkliga livet någon gång, men kanske om inte annat kanske det är bra att kunna någon gång livet vem vet? Håkan (lärare) visa mig och en till i klassen på vad man skulle kunna använda det till i verkligheten. Hans exempel var när man ska bygga en hästhage kan man använda sig av det, om man inte vet hur långa sidorna är men bara vet omkretsen på hästhagen. Men och andra sidan så hade han inte stött på något sånt problem i sitt liv där han kunde ha nytta av algebra, inte Mia ( assistent) heller för den delen. Så jag tror inte att det är så vanligt i vissa yrken kanske i så fall.

Efter matten så hade vi klassråd. Jag är klassens ordförande, det betyder att jag leder hela klassrådet kan man säga. Det är kul och spännande dessutom är det roligt att prova på något. Klassrådet gick bra, vi pratade bland annat om vår film, barnkonventionen och andra frågor som berör klassrådet. Jag vet inte om jag har skrivit att vi ska göra en film baserat på tv program i klassen. jag ska exempelvis vara med att göra hela Sverige bakar. Jag och min grupp har en väldigt bra Idè, vi arbetade med den på elevens val och då kom vi väldigt långt tankemässigt. Så jag är väldigt taggad till inspelningen av filmen just nu. Dessutom ska jag vara med i en musikvideo och vara skådespelerska, men mer än så vill jag inte berätta. Visserligen är det inte ett tv program förstås, men majoriteten av klassen gör om ett tv program

Efter klassrådet så var det hemkunskap. Jag gjorde havre kex, dom blev goda men lite torra. Fast det blir ju kex, så dricker man juice eller saft till så blir dom helt perfekta. Jag glömde fråga om recept så det kommer kanske upp senare på bloggen om jag kommer i håg.


på den bilden ovan har jag mjöl i ansiktet haha. 😁 När hemkunskapen var slut så var det lunch, därefter har vi alltid högläsning vilket är skönt. Sen bar det av till kemi salen för lite lab. Vi skulle försöka ta isär sand och salt som vi tidigare hade blandat ihop i en bägare. Först börja vi med att hälla upp 50 ml vatten i ett mätglas som sedan skulle ner i blandningen. När vi hade gjort det så tog vi fram en bägare och en tratt. Satt ner tratten i bägaren, tog ett filter och stoppade sedan ner det i tratten. Därefter hällde vi försiktigt ner blandningen i filtreringen. Efter en stund hade saltet runnit ner i bägaren och kvar var sanden där uppe. Så för att få bort vattnet så ska vi nu låta det avdunsta över helgen. Då kommer vi få sand i en bägare och salt i en som vi ville förhoppningsvis.
Jag hoppas ni förstod. Efter labben så hade vi ju då elevens val och sen fick vi åka hem. Väl hemma så åt jag mackor och lite havre kex. Nu sen en stund tillbaka så skriver jag och väntar på att farmen ska börja. Det var min onsdag i helhet. Jag gjorde ett försök med att ta lite bilder, men är svårt eftersom jag inte vill att någon annan ska vara med på bild och det är inte så många som vill det heller. Kram

Gillar

Kommentarer