Min midsommar helg

Hej fina du! 

Midsommar normen sprack

Hoppas du haft en underbar midsommar helg! På självaste midsommar kändes det väldigt tråkigt, jag var hemma och mamma var på jobbet. Medans mitt instagram flöde var fullt i fina midsommar bilder, ifrån olika firanden i landet. Önskar jag också hade kunnat firat på något bättre sätt en att bara vara hemma helt själv. Och andra sidan brukar vi inte fira midsommar så mycket. Men man blir ju lite avis på dom som är tillsammans med familjen och äter gott och gör roliga saker ihop samt är uppklädda i lite finare kläder.

Jag minns en gång då var vi på ett midsommar firande i Falun tillsammans med Yvonne (moster) och Lina (kusin). Det som var positivt var att jag stekte snitzel till mig själv och värmde på potatisgratäng som mamma hade gjort. Första gången jag stekte snitzel själv, det gick jättebra! Inte för att skryta men jag tror att jag är ganska bra på att laga mat ändå.

Ut på tur till sena natten

Igår på midsommardagen åkte jag till Hällefors för att spendera ett dygn där. Gillar att vara där tillsammans med morfar, Sören (morbror) sen var Yvonne där också, hon jobbar lite överallt så hon har varit där ända sen vi åkte ifrån Falun i måndags. Förra helgen jag var i Hällefors pratade Yvonne om att topcats skulle spela i Hagfors "nästa helg" som då var igår. Jag blev jättepepp eftersom jag tycker om dom, så jag frågade om jag fick följa med. Å såklart fick jag det. "Tvingade" Sören att följa med, eftersom han inte visste till 100 % om han skulle med eller inte. Om jag säger att jag vill att han ska hänga på gör han de. Vet att han gillar rocka Billy, så det var inte så svårt.

Vi åkte runt 19.00 eftersom det stod att det skulle börja vid 21.00. Vi skulle äta på vägen och sen tar det en stund att åka med bil dit. Stannade vid en hamburgerbar, där vi fick sällskap av ett raggargäng, dom spela så hög musik så att man inte kunde varken tänka eller prata. Strax efter att vi kom drog dom igen. Då gjorde fiskmåsarna oss sällskap istället vilka jävla svin dom är! Ursäkta mitt språk men fy fan vad jobbiga dom är! En utav dom gick och spana runt mig, för tydligen hade jag tappat en pommes på marken, som han sedan slukade i sig på två röda.

När vi kom fram, gick Yvonne fram för att betala inträde. Jag och Sören stod bredvid, därefter gick vi in till baren för att sören skulle köpa sig en öl och jag fick en cola. Den var så där extra god eftersom jag var jättetörstig! I baren stod vi jättelänge i väntan på att förbandet skulle spela. Trodde att topcats skulle vara först ut men äsch så fel jag hade.

Förbandet började inte spela förenns 22.00 på grund av att dom vänta på mera folk. Dessutom hade de problem med inträdet, pengar och giltighet krånglade. Bandet spelade kanske sex låtar innan de gjorde en paus. Dom var bra, men inte alls lika bra som topcats. Pausen varade i minns en timme! Innan de äntligen började spela. Lite långt om du frågar mig men helt klart värt väntan!

Dansade med en berusad tjej

Dom var grymma, rätt som det var kom en tjej fram till hos och presentera sig. Hon var väldigt full men hon hade det roligt verkade det som. En stund senare bjöd hon upp Yvonne till dans. Därefter ville hon dansa med mig, så vi dansade runt på dansgolvet. Det var roligt och hon kunde låten för hon klämde i rätt så ordentligt! Senare under kvällen drog jag några snurrar på dansgolvet själv med rullen. Det var ett bra drag, under tiden dom spela. Häftigt var det! Vi var kvar ända till 01.00 på natten. Allt som allt höll det på till 02.00 men då skulle det andra bandet spela mer.

Trött som satan, och besök

I bilen på väg hem var jag jättetrött, hela jag var helt slut! Väl hemma vid 02.30 hos morfar, somnade jag som en stock på en luftmadrass. Så gick jag upp vid 11.00 imorse fast hade då vaknat i omgångar.

Tur var väl det för sen kom min andra morbror Kenth, hans sambo, hennes syster och hennes gubbe på ett kort besök. De skulle fortsätta hemåt till Norge efter att ha varit i Mora i dalarna och firat midsommar. Så himla roligt att dom kom förbi en stund.

Sörens smarta lösning

När dom hade åkt vidare, följde jag med Yvonne och Sören upp till vår sommarstuga eftersom Sören har fixat en lösning för mig att komma upp och ner till stugan, eftersom det är en lång trapp där. Han har alltså gjort två trä skenor som hjulen ska gå i. Såna som det brukar finnas i större städer för att barvagn och rullstol ska ta sig fram. Dom skenorna sitter fast i trappan sedan har en winch som han sätter fast på rullstolen. För att sedan dra mig upp med hjälp av den, vill tillägga att Yvonne var bakom som en säkerhet. Dumt nog, tog vi inget foto på Sörens lösning. Det får bli någon annan gång.

Tack för att ni finns

Är så tacksam över att han jämt fixar och donar för att det ska bli så bra som möjligt. Det är inte den enda grejen han har pysslar ihop för min skull. Vilken tid han lägger ner och hur bra det blir! Är tacksam över överhuvudtaget att jag får vara med på så mycket saker. Jag menar förra helgen var jag med Yvonne till Falun. Hon fixar mat, hon köpte ett par byxor, hon köpte bullar, hon kör hit och dit. Hon betalade mitt inträde, vi köpte pizza hon hjälper mig med allt övrigt. T.ex att lägga mig på luftmadrassen, det brukar vara ansträngde för ryggen att få upp mig där ifrån. Och massa andra saker, som man inte ska ta för givet. Jag är lyckligt lottad som har så fina människor i mitt liv. Glöm inte bort att vara tacksam för det du får, alla har det inte så bra som vi.

Många kramar Wilma.

Två foton jag tog när jag var i Falun.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229