Min jul 2019

Hej fina du!
Hoppas du haft en fin jul med dom du älskar trots att du kanske inte firar. Men det viktigaste tycker jag är att man umgås och har trevligt tillsammans.

Själv tycker jag julen är alldeles för full av stress och måsten. Du kanske läste mitt tidigare inlägg? Där jag skrev att för mig är inte julmaten och paketen det som är viktigast, utan att få vara med dom man tycker om är det som jag prioriterar.

Plus att man har möjligheten att vila ut och ladda upp inför en ny termin. För är det något som jag tycker har varit otroligt skönt är att slippa skolan. Jag är inte den som brukar utrycka mig så, snarare tvärtom men denna höst har varit jobbigt stundtals.

Jag firade jul med min mamma, syster, Morfar, en utav mina kusiner, min moster och min morbror. Vi åt lite julmat som min moster , kusin och morbror hade fixat så fint. Vi hade köttbullar, prinskorv, Janssons, ägg, skinka, sill och rödbetssallad med bröd och jul ost till och självklart julmust. Men vi missade revbenspjäll och lax. Lax är annars en utav mina favoriter som gärna får vara med. Om man nu ska äta julmat. Jag hade käkat två julbord innan detta och så gott tycker jag inte att det är. Tycker du det? att när man har ätit julmat i flera dagar, då vill man nästan kräkas på den sen. Eftersom det blir kvar och blir till rester.

Sen efter maten tittade vi lite på tv några stycken, för sen ville min syster öppna julklapparna. Så då gjorde vi det! Vad har du för traditioner på jul i din familj? Hur gör ni med upplägget? Öppnar ni julklappar före eller efter Kalle anka och hans vänner? För mig har det varit olika ifrån år till år. Har jag firat med mamma och syrran, så har vi fått öppna när vi vill. Med andra ord direkt när vi vaknar på julaftons morgon, Har vi firat med familjen så ska det väntas till efter Kalle Anka. Vilket jag och syrran aldrig har accepterat. Så ett år tjatade vi till oss paket öppning. För mig i dag så spelar det ingen roll, det var mest när man var liten och ivrig som man ville öppna dom så fort som möjligt.

I julklapp fick jag pengar, en vetekudde, en hårfön, en gul tröja, verktyg, bra och ha saker, trisslotter( vann inget dock) vantar, en fin text som min syrra hade beställt, en go varm tröja att ha under jackan när det är kallt m.m. Det jag är mest glad över är vetekudden och hårfönen precis vad jag önskat mig. Så bra grejer. 😊 Vad är du mest glad över som du fick i julklapp?

Förresten jag fick ett presentkort och roliga frågor av Alice i julklapp också.

Kram Wilma

Jag bjuder på lite kort tillsammans med min 94 åriga morfar. Så himla fin i sin röda tröja! 🙏❤️🎉

Så här såg julklappen ut ifrån Alice. ❤️🙏

Gillar

Kommentarer