Min dag och ta hand om naturen

Hej där fina du! 

Idag måndag har jag haft samhällskunskap som första lektion, det är en utav mina favoritkurser på gymnasiet. Man läser om intressanta och viktiga saker. Sånt som intresserar mig, dessutom får man resonera och analysera viktiga samhällsfrågor så som t.ex vis politik, ekonomi, mänskliga rättigheter, arbetsmarknad och människor i sin helhet.

Efter samhällskunskapen hade jag mattematik, jag läser upp mitt betyg ifrån grundskolan så det är mycket repetition ifrån 9:an vilket jag bara tycker är bra. Repetition är kunskapens moder som man brukar säga!

Idag fick jag testa på att jobba matte på datorn. Det är ett speciellt program som man både kan räkna och skriva i. Allt blir mer och mer digitalt nu för tiden, det är super praktiskt. Dock har det sina nackdelar ibland också med internet strul o.s.v såklart som vi alla känner till.

Därefter hade vi lunch, chili con carne med ris. Måste påstå att det var den godaste maten hittills i skolan. Efter lunchen hade vi estetisk kommutation, vi hade redovisning på vårt arbete. Vår uppgift har varit att skapa ett 3D djup av en kartong för att sedan planera hur vi skulle gå till väga. Konstverket skulle ha med natur att göra, ha ett budskap och innehålla naturliga saker ifrån naturen. Dessutom skulle man vara så kreativ som möjligt! Jag fick en klar ide på en gång. Mitt budskap var att man ska vara rädd om naturen! Sen skulle man hitta på och skriva en berättelse till sitt konstverk, vilket gjorde det mer levande och gestaltande!

Lyckades jag med budskapet? Jag valde att måla hela kartongen grön för att det skulle symbolisera skogen, sen gjorde jag en soptunna av kartong som jag sedan målade grön. Jag gjorde små tussar av silkespapper som fick vara skräp. Jag tog även med egna foton för att göra det mera verkligt. Dessutom gjorde jag en sjö, eftersom jag gillar vatten.

Efter denna lektion så var det habilitering på schemat, vi har haft kartläggning fram tills nu, vilket innebär att man träffar alla på hab för att prata om vilket hab stöd man vill ha. Men nu är det klart äntligen! Så nu om två veckor ska jag börja simma igen troligtvis jippi, som jag längtat.

När jag kom hem tog jag det lungt, innan det blev middag. Idag åt vi cilli con carne med ris, mums!

Efter maten prata jag med min kusin Lina i en timme om inte mer. Vi kan det där med och prata.

Nu ska jag sova, efter att ha fått skrivit om halva detta inlägg en gång suck! Hoppas din dag varit bra, kram 😊

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229