Matlagningsgrupp

Hej fina du!

I måndags hade vi matlagningsgrupp här på elevhemmet. Då får dom som vill vara med och laga mat. Det har vi en gång i månaden. Det får vi annars med, men det är ingen som orkar eller vill göra maten, utan den gör personalen för det mesta.

Det var jag, Alice och två till. Vi gjorde moussaka och grekisk sallad. Till efterrätt gjorde vi någonting som hette Nice cream med hallon. Vilket är hallon glass fast lösare med Hallon och Kiwi som topping. Vi dekorerade den med mynta. För dig som inte vet vad mynta är så kommer det från en växt och ser ut som ett litet grönt löv och smakar mint. Det har du säkert räknat ut redan haha. var så himla gott.

Jag blev till och med inspirerad till att välja moussaka på min matvecka nästa vecka. Jag fick hacka grönsaker till salladen, det brukar av någon konstig anledning alltid bli min uppgift. Men det gör inget för mig. Någon gång vore det roligt att få något annat och göra, så ska nog säga till att någon annan får ta hand om salladen till nästa gång.

Det är så mysigt att laga mat ihop och sen äta den tillsammans. Men det bästa av allt är att man får efterrätt. Vardagslyx helt enkelt. Åh den efterrätten vi gjorde i måndags var helt underbar, för mig som älskar hallon. Länk till receptet hittar du här: https://mittkok.expressen.se/recept/nice-cream-med-hallon-kiwi-och-mynta/.

Vad tycker du om moussaka, gillar du det eller inte?

Kram Wilma

Gillar