Lite av varje

Godkväll!

Hoppas du haft en fin och trevlig midsommarafton! Jag har spenderat dagen med min moster. Jag låg kvar i sängen länge idag och sen åt vi brunch klockan 13.00. Det var så skönt att få sova ut. Eftersom jag åkte bil i 9 timmar igår. Jag åkte ifrån min kusin och hans familj som bor i Laholm, till Falun i Dalarna där min moster bor. Vi stannade några gånger på vägen för att äta mat och att ta kiss pauser. Vi köpte även mjukglass på donken. Vilket var många år sen som jag gjorde. Jag tycker att de har en jättegod chokladsås där och det sitter ju aldrig fel med lite mjukglass i denna värme, som varit de senaste dagarna.

Jag måste berätta något komiskt som hände när vi hade varit och ätit. Min moster pratade med min kusin i telefonen, så skulle hon lägga in min rullstol i skuffen. Inget konstigt med det, men sen när vi drar ut på motorvägen så säger hon till mig gud vad är det som låter? Jag säger jag vet inte, för jag hade musik i lurarna. Efter en stund utbrister hon ”men åh herrgud är bakluckan öppen.” Och mycket riktigt så var det så. Vi hade alltså åkt i full fart på en motorväg med bil luckan öppen. Hon stannar så klart för att stänga luckan och sedan bryter vi ihop i skratt. Jag kan säga dig att ingenting förvånar mig längre när det gäller min moster. Hon kan råka ut för det mesta. En gång så tappade hon sin telefon i vattnet vid stugan. Tur det gick bra och att ingen bil fick en flygande rullstol på sig!

I tisdags hämtade vi ut mina nya glasögon. Det är ingen större skillnad ifrån mina gamla men det finns små detaljer som är annorlunda bland annat att det finns en silvrig prick på båda sidorna och själva grejen som håller i hopp glasögonen ser ut på ett annat sätt. Jag ville ha snarlika som innan, så jag är ganska nöjd men tycker jag ser ut som en käring i dom nya, men jag vänjer mig nog.

Till en början tyckte jag att jag såg suddigt i dom men det börjar lägga sig nu. Borde se bättre med de nya, för min syn hade ju försämrats. Jag tog de billigaste paren för glasögon är ju svindyra men jag får tillbaka pengarna på ett bidrag som jag sökt. Eftersom smarteyes har gratis glasögon tills det året man fyller 19 år fast det är särskilda bågar man får välja på då.

Vad har vi annars gjort idag då? Jo vi åt lax, broccoli och kall löksås till. Det var så gott. Efter maten gick vi ut och skulle gå på jakt efter lite blommor att ställa på borden inne. Så nu i skrivande stund kan jag känna doften av blommorna och ytterdörren är öppen och det fläktar gött igenom lägenheten. Det kallar jag sommar de. Det har varit så himla varmt idag, så vi fick sätta oss på balkongen för att äta. Jag har varit så badsugen idag men jag kan inte bada för fick inte med mig min nackkrage hem ifrån Göteborg och utan den känner jag mig inte trygg i vatten! Så då ringde jag till morbror för att jag ville att han skulle lägga i båten vid stugan så jag kan få åka båt. Vilket är det bästa jag vet på sommaren.

Av en händelse berättade jag att flyt kragen inte var med hem och jag tyckte de var för dyra att köpa. Så bestämde han sig för att köpa en till mig. Jag är så tacksam över både min moster och morbror. Man väljer inte sina släktingar men dom hade jag valt 100 gånger om! ❤️🙏

Kram Wilma


Gillar