Klassresan till Motala

Godkväll

Jag är supertrött, klockan är närmare 23.00. För någon timma sen kom jag hem efter att idag varit på klassresa.Denna resa har varit planerad sen länge tillbaka, vi har gjort olika saker i klassen för att tjäna pengar. Bland annat har vi sålt lotter för en tovad tavla innan jul och gjort en film som vi tjänar pengar på igenom att släkt och vänner har köpt den. Dessutom har vi fått fondmedel för att utföra klassresan. Fondmedel kan rörelsehindrade främst söka hos olika organisationer eller stiftelser. Våran fond som jag tror bidrog med pengar hette "kung Karl Gustavs stiftelse" För att komma ut och uppleva olika saker.

Som i detta fall var att åka med kung Sverker båten på götakanal i Motala. Därefter fick vi också möjligheten att prova på gokart.

Klassresan startade vid 8.30 imorse, vi hade bokat en stor buss med hiss satt alla rullstolar kunde följa med på färden. In lastade och klara körde chauffören oss till vackra Motala! Där i Motala hamn gick vi på Kung Sverker som vi skulle åka med.

Först tog vi oss en titt inuti båten men kom snabbt på att det var trevligare och sitta ute på däck tror jag det kallast. Du får gärna rätta mig om jag har fel. Det var väldigt fint på götakanal väldigt rofyllt med fina hus runt om. Tänk dig vatten och röda hus med vita knutar. Husen var inte bara röda utan vita och gula också. När vi hade åkt en stund var det dags för lunch, maten jag åt var fläskfilé, potatis och sås. Det var jättegott verkligen! Fläskfilén var sådär alldeles perfekt mör som den ska vara. På maten blev det fika också.

Efter fikat gick vi i land i Borensberg. Där gjorde vi ett uppehåll så man kunde gå ut på land och se sig om. I Borensberg var det också så himla mysigt! Sen tror jag det var efter det som båten gick tillbaka till Motala om jag minns rätt.

På tillbaka vägen hade vi bestämt oss att slänga i en flaskpost, som vi hoppas få svar på någon gång!

När vi kom i land igen i Motala köpte vi glass. Jag beställde en liten och fick en stor glas tyckte jag. Därefter packade vi in alla i bussen igen för att åka till gokart banan.

När vi kom fram kändes det som vi var inne på ett kriminellt ställe, det var lustigt! Men vi hade kommit rätt haha. I området fanns det grindar med döskallar på och skrotade bilar. Samt en skylt som det stod hundbevakning på.

Chauffören tog täten och kollade så att vi var på rätt plats, och mycket riktigt var vi det. I gokart hallen fanns det dubbelkommando gokart. Vilket gjorde att vi som sitter i rullstol också hade möjlighet att åka gokart. Dubbelkommando innebär att en styr och en åker med.

Först kollade jag när en klasskamrat åkte dubbelkommando. Det såg roligt ut men det gick undan! Sen var det min tur, jag provade ut en hjälm sedan lyfte assistenterna ner mig i gokarten. En lärare till mig körde. Fy tusan vad roligt det var, vad snabbt det gick alltså! Bland det roligaste jag upplevt. Ville bara köra mer och mer. Efter att alla åkt fick jag chansen en gång till!

Andra gången gick det fortare, då åkte jag med en fart galen assistent. Det gick så fort satt det slira om däcken. Trodde jag skulle ramla ur den flera gånger haha! Snacka om att jag kände mig yr efteråt och hade ont i huvudet. Huvudvärken kom nog ifrån båtresan, brukar få det när det blåser mycket.

Men det var såå värt det för det var såå kul! Hoppas jag får chansen att åka gokart någon annan gång!

Har du åkt gokart? Vad tyckte du isåfall?

Kram Wilma

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229