Kladdkaka med saffran
Hej på dig, fina du!
Igår provade jag något helt nytt, jag gjorde kladdkaka med saffran i. Kladdkaka har man gjort så många gånger och jag gillar saffran så varför inte. Idén fick jag av Helen Torsgården som också hade gjort den. Kakan blev väldigt kladdig, den skulle ha stått inne i 45 minuter men den fick stå inne i 1 30 minuter för att den skulle bli klar. Den var god, roligt med lite andra smaker som man inte brukar äta ihop. Nu vet jag inte vad du tycker? kakan kanske passar mer till Julen, jag kommer att dela med mig av receptet iallafall.
Du behöver:
200 g smör
5 dl socker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
4 ägg
saffran topping/ smet
100 g smör
150 g vit choklad
2 dl socker
1 krm vaniljsocker
Ett paket saffran
3 ägg
2 dl mjöl
Gör så här:
sätt ugnen på 175 C
Smörj ugnen i en rund form och bröa den. (Helst med löstagbar kant)
Smält smöret i en kastrull, ta bort den i från värmen och rör ner sockret eller i en bunke för sig som jag gjorde.
Kakao, vaniljsocker och salt.
Lägg i äggen ett i taget under tiden som du rör om.
Tillsätt sedan mjölet
Häll smeten i formen
Saffran blandning
Smält smöret och den vita chokladen
Blanda ihop socker, saffran och ägg
Sen ska du blanda ihop blandningen ovanför med smöret och chokladen och tillsätt mjölet
Häll sedan saffrans smeten över kladdkakan
Grädda kakan i 45 minuter (eller längre som jag fick göra)
Kram
Wilma
