Julbord och julsnack

Hej fina du!

Jag hoppas allt är bra med dig, för det är det med mig tack. Igår Hade vi julbord med elevhemmet. det var mysigt och gott. Själv är jag inte så mycket för julmat, eller rättare sagt över hela julen. Jag gillar mer att träffas och umgås ändå. Inte har jag någon julkänsla heller, sen man blev äldre har jag liksom tappat hela jul konceptet.


Det är inte alls lika kul längre som när man var barn och inte lika spännande för den delen heller. Jag längtar till när jag har en egen familj. Så jag kan bilda traditioner med dom och se när mina barn växer upp och kommer att bli förväntansfulla under hela december, för att tomten ska komma på besök. För mig spelar ingen roll vad man gör på julafton. För det kommer i alla fall kännas som en vanlig dag, förutom att folk lägger upp jul hälsningar på sociala medier. För mig så känns det som att jag lika gärna, kan hoppa över julen.Det är inget viktigt, som det kanske är för andra .

Men julbordet igår var väldigt gott, i år var det mitt elevhem som fixade iordning det. Då får dom elever som bor på det elevhemmet bestämma maten och aktiviteterna.

Jag tog nästan allt på julbordet köttbullar, prinskorv, jansson, ägg, gravad lax, potatisgratäng, revbensspjäll, vörtbröd med julost och grönsaker och julmust såklart. Även fast jag inte är jätteförtjust i det. Det som jag hoppade var julskinkan, silen, och rödbetssalladen.För det tycker jag faktiskt inte om!

Vad är din absoluta varit på ett julbord, är det något du bara måste ha?
Sen fanns det också julgodis. Knäck, ischoklad, skumtomtar, frukt och rock and road. Knäck är mitt favorit julgodis och för första gången smakadejag på rock and roads,men det var inget för mig. Vad är ditt favorit julgodis?

Det var meningen att jag skulle fixa ett quiz.Det blev inte så, för att personalen som jag skulle fixa det med blev sjuk. Tråkigt men sånt händer, jag hoppas att folk hade det trevligt ändå. Jag var dock med och fixa vinsterna, till ett lotteri som vi hade efter maten. Om vi ska kalla det ett lotteri det vet jag inte, för att alla vann något så egentligen var det inte det.

Man kunde bland annat välja på hårsnoddar, tvål, godis, överstrykningspennor, vanliga blyertspennor, tomtebloss, vantar och paty graffiti. Det var svårt att hitta vinster för 10- 15 kr. Det var tvungen att kosta så lite för att det gick på elevhemmets budget men på några, kom det faktiskt över budgeten. Haha 😉

Vart och hur ska du fira jul?

Jag ska fira med släktingar i Hällefors, där min morfar bor.Blev så glad, när jag fick möjligheten att tillbringa julen med dom.


Gillar

Kommentarer