Jag har testat kälkhockey

Hej på dig!
Hoppas allt är bra med dig, med mig är det bra tack.
I tisdags provade jag på kälkhockey på idrotten eller paraishocky som det heter med ett lite finare och nyare ord. Det var roligt men otroligt kämpigt.

I kälkhockey sitter man i en sits med bara en skida under, sen har man två klubbor i stället för en och tar sig fram med. Det var tungt och svårt att ta sig fram med hjälp av klubborna. Ibland fick jag till en riktig fart och ibland stod jag bara still. En assistent hjälpte mig där bak, så att jag fick fart och kunde åka. Med hjälp av en pinne som han tog tag i. Lite som när barn lär sig cykla och man har en pinne där bak och skjuter på med.

Jag provade även att skjuta mål med en puck, samtidigt som jag skulle ta mig fram. Det var krångligt men jag försökte och kämpade på och det var huvudsaken. Sen spela vi även lite match tillsammans. Vår idrottslärare var med och sen hade vi ett proffs med oss. En gammal elev ifrån riksgymnasiet som provade på kälkhockey på en idrottslektion och blev sen helt fast i kälkhockey det var hans grej liksom.

Han var jätteduktig, övning ger verkligen färdighet! Dock tror jag att kälkhockey inte var min grej men det var kul att jag fick möjligheten att testa på denna typ av idrott. 🏒🥅🙏

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229