Jag har sökt jobb

Hej fina du!

Precis som förra sommaren vill jag sommarjobba. Förra sommaren hade jag feriepraktik inom fritids. Det var roligt och kul att ha den erfarenheten men jag kände att jag vill prova på något nytt.

I år får jag inte söka feriepraktik eftersom jag blir 18 om två veckor. Om du undrar vad feriepraktik är så är det jobb som kommunen fixar för dom ungdomar som är 16-17 år. Det ser lite olika ut beroende på vilken kommun man bor i. Jag ringde faktiskt till kommunen för att höra om de kunde göra ett undantag eftersom jag har en funktionsnedsättning som gör att jag inte kan söka alla jobb. Kommunen sa att de har tyvärr sina riktlinjer de måste följa. Vilket jag förstår, hon som jag pratade med skulle höra med min arbetsgivare som jag hade förra året, Om de kunde hjälpa mig på något sätt ändå och sen höra av sig till mig,men det har dom inte gjort än.

I och med att jag inte kan få sommarjobb i genom kommunen har jag sökt jobb på egen hand. Vissa har jag sökt via internet och vissa har jag lämnat CV till. De jobben jag har sökt är ICA, Coop, rusta, Ikea, dollar store och vävare till röda korset. Jag har bara fått respons ifrån ett av dom och det är ICA. Jag har kollat runt på arbetsförmedlings sida ända sen i Januari och andra sidor. Det har varit dåligt med annonser på nätet runt om i Skåne om man jämför med andra delar av Sverige. Vilket jag tycker är så synd. Det har varit mycket annonser ute inom vården och assistent branschen. Vilket är svåra yrken att jobba inom för mig.

Det som är positivt är att jag i tisdags fick komma på en arbetsintervju för ICA. Jag var sjukt nervös eftersom det var min första intervju. Men hon som intervjua mig var så snäll. Hon fick mig att känna mig lite lugn iallafall under tiden. Jag får svar i början av nästa vecka om jag får det eller inte. Det kännes bra, så jag hoppas på det. Ett plus i kanten var att ICA har som mål 2020 att anställa fler personer med funktionsnedsättningar, så jag kanske har en liten fördel där.

Det hade verkligen varit kul att få jobb där eftersom man träffar nya människor hela tiden och har varierade arbetsuppgifter. Dessutom känns det som att service yrken alltid behöver folk över sommaren. När ordinarie personal ska ha semester. Så det vore grymt att få erfarenhet av den branschen.

Det känns bra att man iallafall har fått komma på en arbetsintervju. Hon sa också att det beror lite på hur coruna viruset blir, om det är många som kommer vilja handla eller inte. För det beror ju på hur många kunder dom har och hur många personal de behöver anställa.

Hur var det för dig när du skulle söka sommarjobb och vad var ditt första jobb?

Kram Wilma.❤️


#Sommarjobb #2020 #ICA #Landskrona #Coop #Rusta #Dollarstore #rödakorset #IKEA #Citygross #arbetsintervju #önskamiglyckatill #Rekryteraflermedfuntionshinder #CV #erfarenhet #Jobba #sommar2020

Gillar

Kommentarer

norenemman
norenemman,
Men vad roligt att du fick gå på intervju❤️ mitt första sommarjobb var inom kommunen där vi fick pyssla och göra en utställning med det vi skapat. Var superkul🙈
nouw.com/norenemman
Ettlivirullstol
Ettlivirullstol,
Ja, roligt att man ändå får chansen, det var ju nice att ha pyssla som ett jobb och roligt med utställning, men jag skulle nog tycka att det är pinsamt och visa upp mina saker🙈☺️
nouw.com/ettlivirullstol
Jaana och Gustav
,
Lycka till!! Vi håller alla tummar och tår här i Östansjö 😊❤️
Ettlivirullstol
Ettlivirullstol,
Tack så mycket! Gustav och Jaana 👍❤️🙏
nouw.com/ettlivirullstol
jessina
jessina,
Vad roligt! 💕
nouw.com/jessina