Jag gjorde det

Hej fina du!

Nu har det varit tyst ifrån mig ett bra dag och jag har saknat bloggen. Hela förra veckan jobbade jag med en uppgift i psykologin varje dag när jag kom hem. Vi skulle skriva om Psykodynamiska perspektivet och om Freuds teorier antingen om personlighetsteorin eller teorin om minnet. Jag skrev om personlighetsteorin. Vi skulle redogöra för teorin och berätta vad vi tror på och inte. Jag skrev på som bara den, trots att jag inte visste om jag var på rätt spår. Frågade min lärare om råd och då tyckte han att jag skulle lägga till en källa som styrker mitt argument och visst gjorde jag det. Sen skulle vi ha med kritik mot den teorin vi valde men där gjorde jag lite fel. Jag skrev kritik mot Freud som person, så det får jag tänka på till nästa gång men jag tyckte det var svårt att hitta en källa med den information jag sökte. Så när jag väl kände mig klar med uppgiften, så tryckte jag på lämna in knappen. Jag har ju nästan alla mina skolarbeten digitala vilket är praktiskt. Min skola jobbar mest med classroom, drive, google filestream, digilär och hjärntorget där man kan se bedömningsmatriserna och veta hur man ligger till i kurserna. Jag har haft denna uppgift hängandes över mig varje dag. Så du kan ju tänka dig hur skönt det var att lämna in den och att det dessutom var helg sen var ett stort plus.


I helgen har det varit väldigt lugnt, Vilket jag är så tacksam för. Säkert första och sista helgen det var så lugnt, för sen kommer jag nog ha väldigt mycket plugg att göra på helgerna. Det är tufft att gå på gymnasiet. I fredags så kan man säga att jag hade en mys dag. Jag åt kyckling taco, bakade chokladbollar, lyssnade på musik och buggade faktiskt. I helgen var det bara jag som var kvar på mitt hus och på andra huset var det också en person. Så jag har varit själv med personalen stora delar av helgen. För de mesta är det skönt då jag är en ensamvarg men ibland blir det för ensamt. Roligare var det förr när det bodde lite fler i huset.

Vi är 3 personer som bor här på heltid kan man säga och två av oss äter uppe i gemensamma utrymmet. Det är jag och en till. Den tredje personen hänger mest nere på sitt rum med sina assistenter. Sen har vi också en person som är här en gång i veckan och sover här då. Min lägenhets kamrat har valt att vara hemma en tid nu på grund av situationen som är nu och har skola på distans.Så jag bor själv just nu i våran lägenhet.

I lördags så var jag ute på tur. Vi hade hyrt en buss som vi har tillgång till ibland eller buss det är en liknade färdtjänst buss med ramp. Det var skönt att komma iväg utanför elevhemmets väggar ett tag. Vi åkte ut för att ta en fika sen hem igen.

Igår var en riktig seg dag. Jag tvättade några maskiner, övade på min presentation i Engelska som jag skulle redovisa idag och sen på kvällen gick jag över till Alice. Vi delade på en alkoholfri cider eftersom vi inte får ha alkohol på elevhemmet trots att vi båda är 18 år nu. Anledningen till det är att man kan bo med personer som är under 18 år. Jag antar att det hänt någon gång att “minderåriga” har fått smaka av de som är äldre och det är därför den regeln kommit till. Sen hade hon gott och blandat som hon fick av mig när hon blev 18 år. Jag kom på att jag inte sagt till er läsare vad hon fick av mig i present. Hon fick en tavla som jag gjorde själv sen fick hon en presentpåse med fyra cider i, en gott och blandat påse samt en marabou apelsinkrokant som hon gillar. Så det delade hon med sig av, så tog jag med en påse med chips så vi hade lite knytkalas där kan man säga. Sen satt vi där en bra stund och snacka om livet och lyssnade på musik tills hennes högtalare dog. Ett bra slut på en lugn och fridfull helg.

Idag hade jag som sagt redovisning i Engelska, terminens första uppgift och dessutom första uppgiften i Engelska 5 för mig som är en gymnasiekurs. Uppgiften gick ut på att presentera en kändis muntligt. Jag valde Chris Farley han var en skådespelare och komiker. Han var mest känd för sina sketcher, för ett tv program som hette Saturday night live. Jag har övat som en tok för att kunna presentera som ett rinnande vatten. När jag gick in i klassrummet kände jag hur pulsen steg högre och högre ju mer tiden gick. Som tur var så fick vi 20 min av lektionen till att öva, det var tur för då fick jag tid att lugna ner mig och kunde köra igenom det igen både en och två gånger. Jag klarade det utan att dö men vid själva prestations tillfället kände jag att hjärtat slog ordentligt och att jag darrade av nervositet. Till och med så jag nästan trodde jag skulle börja gråta. Tycker det är så hemskt att prata engelska, så det finns inte men jag gjorde det och nu är de gjort. Den känslan alltså.

Vad var ditt svagaste ämne i skolan och varför?

Kram Wilma


Gillar

Kommentarer