Jag är så stolt så jag spricker


Hej fina du!

Förra veckan var sjukt hektisk. Vi hade Journalistik prov, en inlämningsuppgift att göra i psykologi som skulle redovisa i måndags. I måndags hade vi också vårt sista prov i naturkunskap och som om det inte var nog, skulle vi skriva ett brev till Karl 11 om varför slavhandeln inte är okej utifrån de mänskliga rättigheterna. Så jag har varit så stressad så jag knappt vetat vart jag ska ta vägen.

Är det inte lite typiskt när det gäller alla lärare att ”Oj nu är det några dagar kvar sen är det betygsättning, så nu måste vi rappa på” Jag är så nöjd med allt jag har lämnat in och åstadkommit med detta året. Alla inlämningsuppgifter på slutet var väl de jag presenterade sämst på eftersom jag varit så himla stressad. Men jag fick reda på mina slutbetyg i kurserna och kan inget annat säga att jag är sjukt stolt över mig själv att jag lyckades kamma hem flera slutbetyg med B och till och med ett A i psykologi 1.

Psykologi är det som jag tyckt varit mest intressant, givande, krävande och otroligt roligt detta år. Det var ett ämne som jag valde som till val och det ångrar jag inte en sekund. Trots att det inneburit långa uppgifter. De längsta jag någonsin skrivit i skolan, samt irritation över att man inte hittar bra källor och att man suttit dagarna i ända, för att få ihop det, men nu i slutändan är det värt det!

Jag är så stolt över mig själv att jag fick ihop det tillslut. Efter ett tufft och jobbigt år på alla sätt och vis. Har haft så mycket i trean att fixa med både i skolan och privat. Jag har läst både naturkunskap, historia och psykologi och journalistik, reklam och information. Alla dom kurserna är otroligt krävande på sina vis. Detta året har jag verkligen fått kämpa mig upp till skolan, då jag har känt lite väl ofta att jag inte vill gå dit. Eftersom det varit så mycket och jag är ingen person som nöjer mig med ett E. Jo, i matte har jag gjort det och kommer göra det om jag får ett E i Engelska för där är det som ett A för mig, då det är otroligt svårt och jobbiga ämnen för mig. Vilket är en otroligt bra egenskap att ha, men den kan också straffa mig. Men som min underbara psykolog sa ”Wilma, du ska kunna nå de nivåerna du vill, det ska inte hänga på att du inte hinner med för du har för mycket” ändå har jag försökt bättra mina grav på mig själv genom att inte få högsta betyg i alla ämnen, för det har jag verkligen inte. Men jag vill ge allt om jag ändå är igång liksom.

Sen för jag inte glömma vilken fantastisk utveckling jag har gjort ifrån att börja högstadiet, med 6 år i bagaget som i stort sätt inte gav mig något. Till att jag gjorde 6 år på 3 år på fantastiska Adolfsberg i Örebro till att jag började på riksgymnasiet i Göteborg och kan gå ut med flera B:n i betyg. Det hade aldrig gått utan de fantastiska människorna jag har mött på vägen. Är så otroligt tacksam, för ni såg och ser min kapacitet.

Men nu har jag sommarlov och jag ska njuta in i varenda liten detalj. Inga måsten, inga krav, utan bara vara mig själv. Det ska bli obeskrivligt skönt.

Så tar jag nya tag till hösten och förhoppningsvis blir det ett mycket lugnare år eftersom jag ska gå ett femte år.

#stolt #skolan #betyg #BetygA #målinriktad #envis #storutveckling #sommarlov #utveckling #gymnasiet #estetiskaprogrammet #riksgymnasietigöteborg #äntligen #kämpa #hårtarbetelönarsig #hårtarbete #jagkommerklaradetta #student2022


Gillar

Kommentarer