Ingenting är omöjligt

Hej fina du, hoppas allt är bra med dig?

I veckan hade vi några riktigt fina dagar med massor av D-vitamin och sol. Jag försökte suga åt mig av solen så mycket som möjligt och samtidigt röra på mig.

Vi läser kondition och träningslära nu på idrotten, så det passade bra. I söndags rullade jag en strecka på 6 km. Det var stort för mig. Det trodde jag inte om mig själv. Jag gjorde det helt på egen hand och hade sällskap av en personal ifrån elevhemmet. Hon hjälpte mig bara att bromsa när det behövdes i en jättebrant backe men annars kämpade jag på själv. Vi hade tagit med oss vatten och det behövdes kan jag säga. Jag fick smaka ramlösa lime och fläder, den var såå god! Att rulla en strecka på 6 km kräver vilja, styrka och en väldig envishet. Framförallt del mål, när jag ska klara av något måste jag ha del mål annars går det inte och sällskap är ett plus. Säg att jag har en gata framför mig, då delar jag in den i delar. t.ex Fram till det där huset och när jag har kommit dit, då tar jag mig till nästa hus. Jag peppar mig själv för det triggar mig att vilja göra mer. Trodde att rulla en mil skulle vara omöjligt men efter den här sträckan kännes ingenting omöjligt längre. Jag är nog starkare än vad jag tror. Inte var jag så trött eller efteråt och fick knappt någon träningsvärk. Vilket jag absolut inte förväntade mig.

Dagen efter att jag engelska på morgonen och då satt jag inne. Sen var jag ute resten av dagen fram till min media lektion. Eftersom jag har hab inlagt på schemat på måndagar. Jag och min fysioterapeut tog oss en cykeltur. Eller rättare sagt jag cyklade och han sprang efter haha!


Habiliteringen har en cykel som dom kan hyra. Med tre hjul och så tar man sig fram igenom att röra på armarna. De har lite olika cyklar en med tre hjul, sadel och styre. En raceranner cykel och en ”vanlig” cykel lite mindre. Jag tycker det är skitkul. Man får sån fart och frihetskänsla. Samtidigt som man tränar utan att tänka på det. Men för min egen del önskar jag att det fanns en cykel där jag kunde använda benen och armarna samtidigt då jag har en väldigt bra armstyrka men behöver träna upp benen.


Jag och min arbetsterapeut satt ute i solen och pratade och sen var jag ute när jag pratade med kuratorn i telefon på våran tid.


I tisdags rullade jag också en hel del och vi cyklade på idrotten. Nära elevhemmet så ligger en promenad Stig i skogen som jag och Alice gick i veckan så mysigt och vackert var det. Så underbart att vara ute när man har världens bästa sällskap. ❤️

Vad brukar du göra för att hålla igång och röra på dig?

Kram Wilma

#fysiskaktivitet #Cykla #rullarullstol #D-vitamin #sol #Riksgymnasietigöteborg #måbra #förlängerlivet #idrottföralla

Gillar