Helgen och nytt schema

Hej fina du! 

Idag är det måndag igen, ny vecka med nya möjligheter. Jag hoppas din helg har varit bra! För det har min varit. Jag har haft besök av min moster som kom i lördags och åkte hem idag. I lördags så hängde vi här på elevhemmet. Vi käkade bland annat grillat med efterrätt. Jag hade gjort en kladdkaka med bara ägg och nutella. Den blev super lyckad, coolt att man kan göra goa grejer med bara två ingredienser tycker jag. Det var så här att det är en som måste ha gluten fritt här på elevhemmet och vi hade inget gluten fritt mjöl, så då fick man improvisera lite.

Igår hade vi besök av min kusin och hans son en stund på förmiddagen. Det var roligt, alltid lika kul när dom kommer på besök. När de hade åkt så åkte jag och Yvonne till Ikea för att hitta mer förvaringsutrymme till mig. Hon köpte en plastlåda att ha sängkläder under sängen till mig och sen köpte jag en behållare med sugpropp till badrummet för att ha schampo, balsam och dusch tvål i. Jag har en sedan tidigare men ville ha något stabilare variant. Är väldigt nöjd med denna än så länge. Många säger att sugpropp lossnar efter hand men jag tror på denna lösning. Bättre än att ha tvålen och schampot i en låda, på väggen än att ha det på golvet. Den som lever får se, om den är hållbar.

Vi käkade även lunch på IKEA. Jag tog ugnsstekt lax med potatis och skagen sås. Vad är din favorit rätt på IKEA?

När vi kom hem ifrån Ikea så började vi med att organisera upp mitt rum lite mer. En personal på elevhemmet hjälpte mig med att organisera i min hylla i fredags. Så igår var det garderobernas tur. Jag fick hjälp med att plocka undan kläder som var för små och kläder som jag inte vill ha kvar. Jag ska nämligen få ta över kläder ifrån min kusins tjej. Vilket ska bli jätteroligt och spännande. Så nu har jag bättre plats i garderoberna. Dessutom fick jag hjälp med att skruva ihop min lilla låda, som jag haft i en kartong under sängen alldeles för länge. Den är inte riktigt klar än dock, baksidan måste monteras vilket var svårt! Så nu står den under skrivbordet halv färdig, men jag kan förvara saker i den vilket, är positivt.

Morbror får väl komma hit och göra den klar. Det behövdes skruv och lite olja och något mer för den är trög och öppna. Han har ju inte varit här än, så då kan han komma hit och hjälpa mig med den. Innan han går i pension och blir en fattig pensionist 😃 Vi brukar skämta lite om det 🤔😉

Nytt schema 

Jag har äntligen fått ett nytt schema. Det är inte riktigt färdigt än, vissa lektioner ska flyttas och vissa andra ändringar kan hända. Dessutom ska lunchen in på schemat. På måndagar har jag bara en lektion Engelska sen resten av dagen är det habiliteringstider som gäller. Först fysioterapeut, sen arbetsterapeut och sist men inte minst kurator. Inför det känner jag lite både och. Skönt att ha det gjort samtidigt som det är skönt att bryta av med någon habiliterings grej mellan lektionerna på de andra dagarna.

Jag och min fysioterapeut (sjukgymnast) kom överens om att jag ska stå träna, gå träna och träna på att ta mig upp ifrån golvet, till rullstolen själv på våra pass. Det jag också ska göra när det blir vår igen är att kanske simma och cykla. Beroende på hur möjligheten kommer att se ut.

Med arbetsterapeuten ska jag träna på att laga mat i vårt så kallat AT kök. Det kan man få göra om man vill lära sig laga mat och bli säkrare på att planera, utföra olika saker. Jag gjorde det lite förra året men det blev så stressigt för att tiden var så kort under våra pass. Nu i år har jag 1 h och 45 min på mig. Att laga mat och diska plus att jag har tid och äta för att börjar inte fören 13.00 med nästa pass.

Med kuratorn ska jag fortsätta att tjata till mig ledsagning. Jag ringde senast idag och lämnade ett meddelande. Om att jag undrar hur det går med min ansökan. Dessutom ska hon hjälpa mig att ställa mig i fler bostadsköer, så jag har lättare att få lägenhet efter studenten. Vilket är bra, jag gillar att man kan få så bra stöd ifrån habiliteringen.

Jag bifogar in mitt schema här, så kan du se det om du är intresserad Som sagt ändringar kommer det bli och de röda lektionerna kommer att flyttas.

Usch vilket långt inlägg det blev. Inte meningen, men så blir det ibland. Jag ber om ursäkt för det. 🙏❤️

Kram WilmaGillar