Göteborg Open 2019

Hej fina du! 

I helgen tävlade jag på Göteborg Open. Göteborg Open är en stor tävling för personer med olika funktionsnedsättningar. Man får välja själv vilken gren man vill tävla i man kan bland annat tävla i ridning, parallell slalom, rullstolsbasket, bågskytte, El-hockey, boccia, rullstolsdans, luftvapensskytte, 60 meter och bordtennis. Ja som sagt möjligheterna är många! Det är bara och ta den grenen man är bäst på eller så tar man en helt ny gren som man vill bli bättre på eller vill utforska.

Jag tävlade i 60 meter manuell stol. Det fanns möjlighet till att göra de på olika sätt. Bland annat att springa, köra manuell, köra el rullstol eller köra med sin raceruuning. Vilket jag tycker är bra så att alla kan vara med! Målet var att man skulle köra en vända på en tid sen nästa vända skulle man komma så nära sin första tid som möjligt. Så syftet var inte att rulla eller ta sig fram så snabbt som möjligt, utan syftet var att komma så nära sin egen tid som mögligt. Min strategi var att jag skulle räkna för varje tag som jag tog på rullstolen. Det gick sådär kan jag säga. Det var inte lätt då jag tappade bort mig för att jag hade folk som hejade på mig och då vill man atomistiskt att det ska gå undan.

Både jag och Alice ställde upp i samma gren. Ända skillnaden var att hon sprang och jag rullade. Jag är så stolt över henne, då hon var med även fast hon var lite förkyld. Vi möttes upp vid tävlingen, jag glömde fresten skriva att Göteborg Open äger rum i Kviberg på Serneke Arena alltid sista helgen i november.

Jag och mamma tog spårvagnen in och Alice hon åkte med några andra ifrån elevhemmet som också skulle dit. Vi käkade lite innan så jag fick lite brådis eftersom jag skulle vara där en timme innan tävlingen. Men vi hann i tid. När jag kom fram mötte jag upp Alice och en annan kompis som också skulle dit. Jag och Alice testade banan lite tillsammans med våran fysioterapeut innan den riktiga tävlingen. Det gick bra men vi det är laget började jag bli sjukt nervös.

Sen kom Alice mamma och hennes vän,för att dom skulle kolla på när hon tävlade. Jag stod och snacka med dom lite. Därefter var det dags att tävla. Vi gick bort mot banan och Alice gjorde sig redo. När jag stod där och väntade på min tur kom min kusin och hans son för att se mig tävla. Det var superkul att de kom. Då blev jag ännu mer taggad. Min kusin sa att " Nu kämpar du" och då tänkte jag. Aa, jag kom inte hit för att förlora om du trodde det, Är väldigt tävlingsinriktad som person.

Alice var grym sa grimm hon heter nämligen det i efternamn. Hon kämpade på bra, trots att hon var förskylld. Det var många som skulle tävla i samma gren. Först var det 7-14 år sen var det 14 till 22 år. Det var en jätte gullig kille på fyra år som sprang i sin gåstol. Han var så duktig och söt. Det gick sakta men säkert framåt. Sen var det min tur jag rullade och hade min strategi som jag glömde bort efter vägen. Man skulle utföra två lopp. Så när jag hade gjort mitt första lopp så blev det paus. Jag gick då bort mot mamma och min kusin för att snacka lite. Det var bra att det blev paus för att jag hade hoppats på att få kunna prata lite med min kusin då han ändå kom och kollade. Alice gick bort och hängde lite med sina föräldrar också.

Hennes pappa kom förbi mig och snacka lite. Hon visste inte om att han skulle komma, så jag kan tänka mig att det blev en väldigt rolig överraskning för henne. Det drog ut lite på tiden men till slut fick vi köra vårt andra och sista lopp. Jag ställde mig på en bra plats så jag kunde filma Alice när hon sprang. Det gick undan kan jag säga!

Efter loppen var det prisutdelning. Jag kom faktiskt 3:a och tog hem en bronsmedalj av dom som tävlade i rullstol och det är jag väldigt nöjd med. Alice kom tyvärr inte med på prispallen, jag är stolt över henne ändå och är säker på att hon vinner guld nästa år istället.

Själv satsar jag på guld i 60 m med gåstol. Vad tror du om det?

Efter prisutdelningen åkte vi hem. Trötta och glada efter en intensiv eftermiddag.

Kram Wilma

#Göteborgopen #hösten2019 #rullstol #tävling #göteborg #idrott #funtionshinder #olika #fysisktaktivitet #bronsmedalj #Bublik #idrott #allakanvaramed #idrottföralla #trea #60m #tacksam #jaggörsågottjagkan #hösten2019 #Vinnaellerförlora #vinnarskalle #satsare #geinteupp #roligt #spännande #häftigt #upplevelse

Gillar

Kommentarer