Fiskgratäng med dill och tomat

Hej fina du!

Sen jag flyttade in på elevhemmet så har jag haft chansen att prova nya och spännande rätter. En utav dom är detta recept med fiskgratäng med dill och tomat. Vi provade det hemma här förra veckan och det var uppskattat av mamma också.

Ingredienserna är följande:

Potatis eller valfri sak till. I receptet står det att man ska ha 450 g potatis och receptet utgår i från två personer.

1 1/4 dl Vispgrädde

1/2 dl mjölk

1 msk chilisås

1 tsk majsstärkelse

1/2 fiskbuljongtärning

Salt och peppar

1/2 ask färsk dill

300 g alaska Pollock

Körsbärstomater blir godare än "vanliga" tomater. I receptet står det 500 g plommontomater.

Hur gör jag?

1. Tina fisken

2. Sätt ugnen på 225 grader

3. Koka potatisen

4. Vispa ihop grädde, mjölk, chilisås, och majsstärkelse i en kastrull.

5. Lägg i smulad buljongtärning och koka upp under omrörning. Tillsätt salt och peppar efter egen smak!

6. Hacka dillen och ha ner den i såsen.

7. Skär fisken i bitar och lägg den i en ugnsform. Lägg på eller skiva tomaterna beroende på vilka tomater du valt. Som sista steg häll på såsen över fisken och lät gratängen var inne i 15 minuter.

Hoppas du vill testa fiskgratängen, för annars missar du något.

Smaklig måltid.






Gillar

Kommentarer