Ett snabbt beslut som förändrade allt

Hej fina du!
Det senaste dygnet har varit tufft och jobbigt. I förgår kväll la jag mig med ont i halsen och tänkte att det går säkert över till imorgon men när jag vaknade på morgonen hade jag fortfarande ont i halsen. Jag larmade på personalen som vanligt för att få hjälp med det lilla jag behöver på morgonen. Jag sa då till att jag hade haft ont i halsen över natten och på morgonen. Hon sa att hon skulle komma in med frukost till mig på rummet för när man är sjuk får man inte komma upp till gemensamma utrymmet och äta. Vilket du säkert kan räkna ut själv.

Jag bestämde mig för att vara med i plugget eftersom vi ändå studerar på distans. Dock hade jag matte och idrott i skolan på eftermiddagen men de lektionerna gick jag inte på. För att minsta lila man känner av så ska man ju vara hemma. När jag hade kommit upp så drack jag vatten vilket lindrade halsen. Efter skolan la mig en stund för att jag kände mig dålig och hängig. Sen gick jag upp lagom till maten och då kom personalen in till mig med skyddsutrustning med tanke på covid-19. Jag blev chockad och lite rädd. Började bryta ihop bara för att det blev så påtagligt. Min första tanke var att fan nu får jag åka hem. Så hon gick upp för att diskutera med sina kollegor. Sen kommer hon ner till mig igen och vi skulle ringa mamma och diskutera hur vi skulle göra. Då kommer en annan personal ner till mig och pratar med mig igenom dörren. Ledningen och högsta chefen hade då bestämt att de skulle stänga elevhemmet för resten av terminen. De orden kom som en chock och som en käftsmäll i ansiktet. Visst är det bra att de stänger på grund av smittorisken men ändå jobbigt att inte hinna säga hejdå till alla.

Anledningen till att dom stängde var inte på grund av mig. Vi fick veta att personal på de andra elevhemmet hade visat posetivt. Så vi var tvungna att försöka boka taxi hem. Vilket inte gick då det var sent på kvällen och taxi bolaget hade stängt! Så jag fick sova över i natt och sen åkte jag hem runt 9.00 imorse. Personalen hjälpte mig att packa i går kväll. Jag plockade i stort sett ner alla mina kläder och började välja ut vad som skulle åka med i resväskan. Ett svårt beslut då jag har stora problem med beslutsångest. Dessutom är det svårt i en sådan situation att tänka klart. Vad ska med och vad behöver jag över sommaren. Är så tacksam över personalens agerande i denna svåra tid. Ni är grymma!

När jag kom hem hit satt jag mig ute en stund och njöt av det fina vädret som var här i Skåne och lite senare tog jag och mamma en promenad vid havet för att jag skulle kunna tänka på annat. Skolan fortsätter på distans efter lång helgen men det är ju bara 1,2 vecka kvar till sommarlov. Så sjukt fattar inte vad som hänt den senaste tiden och konstigt kommer det kännas att önska trevligt sommarlov på distans.
Mvh en trött och chockad Wilma. Hoppas du mår bra där ute och glöm inte och ta hand om varandra. 🙏❤️


#jobbigt #coronavirus #smitta #dygn #hemmaförtidigt #snabbtbeslut #promenad #trötthet #sovintemångatimmar #taxi #underbarpersonal #distansundervisning #rädd #ledsentjej #chokad #snabbt #beslut #2020skullebliettbraår

Lite bilder ifrån promenaden. Älskar att ta bilder och redigera dom sen 😎📸😍

Gillar

Kommentarer