Ett förskräckligt ljud

Hej fina du!

Du som har en del hjälpmedel för att klara av vardagen vet också att det kan hinner bära en hel del strul, fix och trix och ibland reparation för att det ska funka bra igen. Precis detta hände mig idag, jag var tvungen att få bakhjulen byta på permobilen eftersom den under en tid har “fobblat” som det så fint kallas. Det betyder att när man kör relativt fort, så skakar hjulen. Det blir ett obehagligt ljud och det är så man tror att den ska gå sönder. Det har pågått under en längre tid och det har varit så att ljudet är så pass jobbigt så folk tittar eller stannar mig och frågar om allt är okej! Jag har pratat med min arbetsterapeut på skolan om detta flera gånger för det hände även min gamla permobil. Då har hon hjälp mig att skruva till lite muttrar och så har det hjälpts en liten stund. Även vaktmästaren eller hjälpmedelsansvarig har tittat på problemet och sagt att det beror på vilket underlag man kör på, det har inte jag gått med på då jag tycker att det inte spelar någon roll. Så förra veckan tog jag upp det med arbetsterapeuten igen och hon sa då han hon skulle kontakta företaget permobil och se vad det kan bero på. Det gjorde hon och dom sa att man var tvungen att byta de mindre däcken och någon stöd broms tror jag de hette. Jag tyckte det lät knepigt, då jag bara haft den sen januari i år. Tänkte att det var lite väl tidigt att byta däck men tydligen inte.

Jag hade arbetsterapeut på schemat idag, så jag fick visa hur det gick till när jag körde. Trodde inte hon skulle höra något ljud då det alltid brukar vara så när man ska visa. Det gjorde hon, jag fick åka upp och så fixade han som alltid brukar fixa alla problem med hjälpmedel:na . Han bytte allt som skulle göras och sen fick jag ut och test åka. Inget ljud hördes och inte på vägen hem heller jippi, när jag kom hem så märkte jag att det kändes ojämnt med luften i däcken. Förmodligen för att dom små är nya nu och dom stora är gamla. Jag får hojta till om det imorgon om jag fortfarande känner av ojämnheten eller om det bara var inbillning. Jag hoppas det funkar med däcken ändå och att jag kan tacka adjö till det ljudet nu. Det är en sak jag gillar med Riksgymnasiet i Göteborg och det är att hjälpen kan komma som en hjälpande hand och är nära när man väl behöver hjälp. Jag vet inte hur många gånger dom har hjälpt mig med min permobil. Jag tänkte som så när jag började 1:an på gymnasiet och skulle ha kontakt med arbetsteraput varje vecka att vi kommer inte alltid att ha något att prata och fixa med men så blev det ju. Det är lika med alla i mitt habiliteringsteam dom betyder mycket för mig fast på olika sättNågon mer permo förare som haft samma problem som jag?

Kram Wilma

#hjälpmedel #permobil #dåligtljud #däck #hjälp #riksgymnasietgbg #habelitering #guld #problem #fixardag #arbetsterapi #bytadäck #turdomfinns #förhoppningsfull #problem #F5VS #fhemsktljud #pinsamt #närmankör


Gillar

Kommentarer

Sandrasjoberg
Sandrasjoberg,
🌸🌺🌸🌺
nouw.com/sandrasjoberg