Ett efterlängtat besked

Hej fina du! 

Jag hoppas du haft en fin lördag för det har jag. Pappa är här hos mig nu över helgen, för att det var möte på skolan igår. Roligt med lite besök. Vi tänkte ta hos en tur in till stan, vi gjorde inte det med tanke på att det är lönehelg, dåligt väder och bokmässa. Vi gick runt i centrum här i stället. Jag är glad för att vi inte gjorde stan, för har börjat få jätteont i halsen och jag hoppas verkligen på att det inte utvecklas till en förkylning. Går man utan jacka, så var man ta den smällen när man inte orkar ta på sig jackan mellan skolan och elevhemmet. Så lat som man är! 😃

I torsdags fick jag ett glädjande besked. Jag har fått rätt till ledsagning, efter allt sökande hit och dit. Jag sökte först inom LSS- lagen. Då jag inte tillhör LSS-lagens tre områden så fick jag avslag alltså ett NEJ! Eftersom om man ska tillhöra den lagen, så ska man behöva hjälp med sina grundläggande behov vilket innebär hjälp på toa, med dusch, äta och med att klä på sig, det behöver jag inte hjälp med. Utan jag behöver hjälp med att kunna utföra aktiviteter utanför hemmet t.ex gå på bio, simma och gå ut och käka. Efter avslaget så sökte jag enligt Sol, alltså socialtjänsten. Då tog det fyra månader, till innan det nya beskedet som jag fick i torsdags.

Så nu har jag äntligen fått ett positivt besked. Jag har fått 4 h/per vecka. När de utreder så utgår de ifrån personer som är i min egna ålder och vad de gör på sin fritid, som jag också ska kunna göra.

Jag är nöjd, det jag vill använda min ledsagning till, är att börja simma aktivt igen. förut simma jag under skoltid med min fysioterapeut, nu har vi kommit fram tillsammans om att jag ska göra det med min ledsagare.

Vilket jag ser framemot. Min handläggare i Landskrona stad ska skicka utredningen till mig, så jag kan godkänna den. Sen kommer hon att skicka beslutet till Göteborg Stad som får i uppgift att hitta en person åt mig, som vill vara min ledsagare. Så nu är det bara och vänta. Jag är så spänd och taggad på att lära känna den personen. När min handläggare ringde blev jag i skock. Hade ställt in mig på avslag för att inte bli besviken.

Till våren kommer jag få ansöka på nytt igen inför sommaren. Då jag behöver mer timmar och dessutom har jag fyllt 18 bast!!! För att nu, kunde hon inte se hur mitt behov skulle se ut över sommaren så då måste jag ansöka på nytt. Vilket jag känner lite sådär kring eftersom jag nyss varit i den sökande processen.Men det får man ta tag i då!

Vad har du gjort idag?

Kram Wilma

Gillar

Kommentarer

Carola,2016 föddes idén om att hjälpa människor med vykortshälsningar. Vykortshjälpen vänder sig till er som vill ha uppmuntrande hälsningar via vykort eller brev. Syftet är att glädja medmänniskor, som av olika anledningar i livet behöver få känna, att man duger och är värdefull precis som man är, här och nu. Det kan betyda så otroligt mycket att få den där lilla hälsningen. Vad slår ett leende, ett skratt eller en och annan glädjetår ?
Målgrupp:
Vykortshjälpen hjälper till att uppmärksamma barn, ungdomar och vuxna i olika situationer, t.ex:
• Sjukdom/Funktionsnedsättning
• Anhöriga
• Ensamhet
• Äldre
• Födelsedagar och vid högtider
• Mobbning/utanförskap
Hur fungerar det då och hur gör man ?
Det går till så att man skriver till vykortshjälpen och ber om hjälp. Det kan vara privatpersoner eller en kontaktperson inom vården, föreningar m.fl. Man beskriver personen som vykorten ska skickas till, ålder, intresse, ev. diagnos. Förfrågan läggs sedan ut som ett ärende med nummer på vykortshjälpens facebook-sida. Där får de som vill och följer sidan, svara på de ärenden som finns publicerade. De måste skicka ett privat meddelande till vykortshjälpen, för att få ta del av namn och adress. Vi tar bort er förfrågan, så fort er situationen ändras och vi får vetskap om detta. Tystnadsplikt råder. Vi hjälper INTE till ekonomiskt ! Vi gör detta gratis på vår fritid och tar tacksamt emot gåvor som porto, presenter, kortmaterial m.m. Välkomna med era förfrågningar och att titta in på vykortshjälpens sida. Hälsningar,
Carola Forsberg Anna Källsäter Skantz
Initiativtagare Medhjälpare

E-post: [email protected]

Hemsida: http://www.facebook.com/vykortshjalpen/
www.facebook.com/vykortshjalpen/