En rolig dag

Hej fina du! 

Igår hade jag sovmorgon, började inte förrns 10:10, Det kallar jag vardagslyx. Anledningen till att vi fick sovmorgon var för att vår resurstid på torsdagar var inställt. På det passet brukar jag och andra elever på skolan få hjälp med att göra sina läxor. Det är jättebra att man kan få hjälp med att göra sina läxor i skolan, så det blir mindre jobb när man kommer hem.

Jag hade ställt klockan på 8.00 för att jag gillar att ha lite marginal på mig på morgonen, så man slipper stressa. Vanligtvis ringer klockan 06:45 första gången när jag börjar 08:30. Jag trodde att jag hade stängt av mina "vanliga" tider det hade jag, men inte alla, så klockan ringde 06.45 och jag blev så arg på mig själv! Varför ska man inte komma ihåg att stänga av när man väl har sovmorgon? Dessutom ringde min rumskamrats väckarklocka efter min, så det sluta med att jag inte kunde somna om. Men jag låg och villade i sängen tills jag var tvungen att gå upp, det var guld värt i sig! Det blev lite stressigt ändå, jag är en sån person som tror att jag har lite tid på mig, fast att jag har mer tid på mig än vad jag tror. Så stressar alltid upp mig i onödan, vilket är extremt jobbigt.

När jag kom till skolan hade vi estetisk kommunikation. Om man ska likna det med något ifrån grundskolan, så är det som bild. Man kommunicerar med bild, text, färg, form och andra material. Vet att jag förklarat det tidigare men för att läsare här och nu ska förstå, förklarade jag det en gång till. Hur som helst, några gjorde redovisning av sitt arbete med natur uppgiften sen blev det genomgång av en ny uppgift som heter klassfotot. Vi har tagit bilder på varandra, så ska vi skriva ut dom i svartvitt för att sedan "måla" om dom i ett ritningsprogram på datorn så att klasskompisen blir en helt annan person. Till uppgiften får vi kombinera med andra saker t.ex med färg, glitter, färgat papper m.m. Uppgiften ska bli kul att utföra, först ska vi skriva ner våran ide, sen är det bara och börja skapa. Har redan några idéer, så vi får se hur det blir!

Efter estetisk kommunikation hade jag medieproduktion. I den kursen håller vi på med att göra knappar som man kan ha på kläderna. Jag vet inte, vad dom kallas riktigt! Då jobbar vi med Photoshop, Photoshop är ett program som man kan redigera bilder i. För att göra om dom, eller lägga på olika effekter. Man kan göra massa saker i det programmet och just nu håller jag på att lära mig grunderna. När man ska skapa "knappen" använder man säg av friläggning, vilket innebär att man klipper ut det innehåll man vill ha i en bild. Låt säga att jag har en bild på fyra hästar på som står i en hage, då kan jag ta och frilägga bilden så att jag bara får hästarna, om jag vill ha det. Hoppas du förstod vad friläggning är, sen lär jag mig om hur man kombinerar färger i fotoshop, det är kul tycker jag!

Efter media åt vi hela klassen tillsammans, i vårat hemklassrum. Var och en hade tagit med sig något att äta. Själv åt jag en sallad ifrån ICA. Anledningen till att vi hade med oss något till skolan var för att vi bowlade som ingick i idrotten igår. Hela klassen tog spårvagnen till Gamlestaden där vi bowlade tillsammans med årskurs 2 och några i dom övriga årskurserna som valt idrott som tillval. Det kan man säga är som "elevens val" Det var jätteroligt, älskar att bowla. Om jag får säga det själv så är jag duktig på att bowla. Jag gjorde några spärrar och fick 1 eller 2 strike. Så himla nöjd och stolt, för en gång skull. Det var så roligt och se på när dom andra bowlade också, man blev glad när man såg hur glada dom blev av att lyckas så bra, underbar känsla! Jag hoppas att vi gör om det någon mer gång.

När bowlingen var slut åkte vi med spårvagn tillbaka till skolan och Storås. Jag och några till fick hjälp av assistenterna i skolan för att kunna komma tillbaka till elevhemmet. Väl hemma, var jag jättehungrig så jag "sprang" upp till övervåningen för att käka något att äta. Det blev köttfärslimpa med ris och sås. Till efterrätt bjöd elevhemmet på kanelbullar eftersom det var kannelbullensdag igår, så mumsigt. Åt du någon kanelbulle igår?

Sen gick jag och la mig, jag var jättetrött efter bowlingen men gud så kul jag hade! Hoppas du också hade en bra dag igår och idag med förstås!

Kram Wilma
Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229