En mysig dag i Slottsskogen

Hej fina du! 

Igår bestämde jag och Alice att vi skulle ta oss en tur in till Slottsskogen. Det är höstlov, så att det är bara hon och jag som är kvar här på elevhemmet.

Alice kom på den briljanta idén att åka till Slottsskogen, för att ingen av hos hade varit där tidigare.

Vi mötte så roliga och trevliga människor på vägen. Först ut var ett fyllo, rampen på spårvagnen krånglade. Den ville inte åka ut, då såg han det och tog saken i saken i egna händer. Han gick fram till chauffören och sa "Men va fan, du måste ju hjälpa tjejerna på, dom har rullstol. Chauffören kom och hjälpte oss. Vi tackade mannen för hjälpen, han önskade oss en fin dag och vi fortsatte vidare.

När vi hade åkt en stund fick vi byta spårvagn, för att dörrarna på spårvagnen hade balat ur. Där på spårvagnen var det en gullig tant som sa "Jag hoppas ni kommer av nu" för du som inte vet, så finns det bara en in och ut gång för rullstolar eller permobiler på spårvagnarna. Personal på spårvagnen kunde hjälpa oss ut manuellt med en nyckel. Så det löste sig.

När vi kom fram till Slottsskogen så gick vi runt lite. Det finns oändligt många vägar man kan välja att gå. Lite som en stor labyrint. Det var så otroligt vackert, vi ska vara väldigt stolta över vår fantastiskt vackra natur och att vi har möjlighet att vistas relativt fritt. Vädret var kanon också, soligt och fint.

Jag hade ingen aning om att dom hade djur vid Slottsskogen. Så vi passade på att titta på sälarna och pingvinerna. Jag som aldrig sätt pingviner och sälar förut. Det var så häftigt!

Vi gick även förbi August kobb. Han är Slottsskogens grundare. Vi tog en bild, när vi står vid honom. Då jag inte har frågat de som är med på bilden. Om det är okej att jag lägger upp den här, så kommer jag inte göra det, av respekt till dom. Hoppas det är okej.

När vi stod där vid August kobb så kom en äldre dam och berättade lite om honom. Det var intressant, hon berättade om att han var Slottsskogens grundare och att det är tack vare honom som Göteborg har fått en engelsk översättning "Gothenburg."

Vi hade tänkt och ta en fika, men det visade sig att caféet vi skulle fika på, hade hunnit stängt. Det var tråkigt, vi fick åka hem istället och äta fetaost och bacon paj. Det var så gått och smarrigt när man hade varit ute i kylan. Efter maten tog vi oss ett varsitt glass med varm chockad, det satt fint kan jag säga efter en dag ute!

Jag och Alice avslutade dagen på bästa sätt. Vi såg ett avsnitt av Bachelor och satt och tjöta med varandra. Som man säger här i Göteborg. Senare på kvällen tog vi lite tea och satt uppe och pratade med nattpersonalen till klockan var ett.

En prefekt dag och kväll helt enkelt.

Vad gjorde du igår?

Kram Wilma

#slottskogen #göteborg #såvackert #pingviner #sälar #natur #hösten2019 #ost #paj #bacon #Sårvagn #elevhemmet #blogg #mysigt #otroligtfint #solenskiner #vattenfall #ankor #utsikt ❤️🙏
Nu har jag frågat och fick lägga upp den. Här står vi med August kobb. 😊 

Gillar

Kommentarer