En guldig permobil med stå funktion det vore väl något?

Hej fina du!

Höstlovet börjar lida mot sitt slut. Jag har tillbringat dom sista dagarna hos mamma i Landskrona. För att dom har haft stängt på elevhemmet. De har rätt att stänga två gånger per termin för utbildning. Så då är man tvungen att åka hem. Annars gör jag ju inte det så ofta.

Jag kom hit i onsdags och åker hem imorgon! På vägen ner fick jag äran att åka med en jättetrevlig chaufför. Det vissa sig att han brukar köra elever ifrån Riksgymnasiet. När de ska åka hem. Så han har kört flera utav dom som bor på elevhemmet nu, bland annat Alice och min lägenhets kamrat som jag bor med.

Han var så pratglad. Han pratade konstant i 2,5 timmar som det tar ifrån Göteborg och ner till Landskrona. Så vi snackade hela vägen. Inte många chafförer som är så sociala med sina kunder, så som han var. 😃 Ska åka med samma taxi bolag imorgon, så får se om det blir han igen.

I torsdags hade vi besök av hab (habiliteringen). De kom för att jag ville byta ut min duschbräda och handtagen vid toaletten. För att jag inte tycker att dom gamla är så fräscha längre. Smutsen har grott in sig i dom. Så äckligt!

Vi pratade även om min rullstol. Dom tyckte den såg tajt ut, så de ska kolla vad man kan göra åt det. Sen justerade dom mina bålstöd på rullstolen, dom som ska få mig att sitta rakt i stolen. Jag tyckte till en början att det blev bättre, nu tycker jag inte de gör någon nytta igen. Så jag får ta upp det med arbetsterapeuten på skolan. Om vi ska ta bort dom eller hur vi gör.

Vi pratade om att jag ska få möjlighet att testa en permobil med stå funktion. Vilket innebär att jag kan stå upp och arbeta och får lättare att så träna. Jag trodde att jag skulle få kriga för att få en sån. Det behövde jag inte, Eftersom att dom är så dyra. De vill ha speciella själ till varför man vill ha en sådan och skälet kan inte enbart bara att man ska använda den för att ståträna. Vilket jag kan tycka är konstigt, men så är det.

Jag är inte nöjd med min nuvarande permobil. I dagsläget har jag en M300 och den är inte bra!

Den kör fast i sand, snö och mattor. Dessutom är stötdämparen på den inte bra. När man åker i gupp, upplever jag ett obehag som inte är acceptabelt.

Så jag ska träffa läkaren på hab i Göteborg som ska skriva ett läkarintyg till mig, för det måste man ha när man ska få en ny permobil.

Sen ska jag få prova två olika permobil modeller med stå funktion, för att se vilken som passar mig bäst. Hoppas på modellen F5, för den har många andra på riksgymnasiet och den värkar vara bra!

Såg att den hade kommit i guld så hoppas verkligen att jag får den i guld. Sen är det inte säkert att Skåne har köpt in den. Men hoppas verkligen på den färgen för det hade varit coolt. Då är jag ensam på skolan att ha den färgen! Hur coolt vore det inte att ta studenten med en guldig permobil. För nästa permobil som jag får oavsett model, så är det den jag kommer att ta studenten med.

Vi pratade även om att jag ska få nya skor. Jag kommer att kunna bestämma skor på nätet. Så skickar de efter dom. Så kommer de hit så får mamma skicka skorna till mig så jag kan prova. Så smidigt att det går att lösa så. Så jag slipper åka hem för att prova ut skor. Ja, det är inte bara att bo på ett ställe och vara tvungen att ha habilitering på ett annat ställe. Det finns regler om hur man får frakta saker och så. Man får inte skicka hjälpmedel till Göteborg eftersom jag inte är skriven där!

Habiliteringen pratade också om vad som gäller när jag blir 18 år. För det är ju bara 5 månader kvar helt galet. När jag blir 18 så kommer jag tillhöra vuxenhabiliteringen. Så vi pratade lite grann om det. Det kommer lite mer om det senare när jag börjar närma mig den dagen sa dom!

Kram Wilma


Gillar