En dag på Grötö

Hej fina du! 

I tisdags var en lång dag. Jag gick upp klockan 05.00 alldeles för tidigt. Jag skulle åka till Grötö med dom som läser idrott och segla. Det är delar av min klass och årskurs 2. Självklart var idrottslärarna med och mentorerna för min och tvåans klass iallafall en utav dom, för man är två mentorer på varje klass och massor av assistenter.

Jag skulle vara på skolan 6.30 för att sedan åka buss ifrån skolan vid 7.00. Jag hade tagit på mig ordentligt med kläder, en långärmad tröja, sedan en hoddie med jacka. Det behövdes kan jag säga för utan varma kläder hade jag inte klarat mig ifrån att frysa. Dessutom packade jag ner regnjacka, mössa och vantar ifall jag behövde det, och ja det var tur för att det var rätt skönt att ha på sig de med.

Jag och Alice gick till skolan tillsammans och när vi kom fram så väntade alla som skulle med utanför skolan. Strax efter att vi kommit så började alla ta plats i bussen. Det var en buss med inbyggd hiss eller lift så vi kom på med permobiler och rullstolar. Jag och Alice flyttade över till säten och satt bredvid varandra under hela färden. Vi åkte i ca 40 minuter och vi fick åka med en färja över till Ökerö. Det var så coolt att man kunde åka med bussen på färjan, jag har gjort det en gång tidigare när jag skulle över till Danmark. Sen fick vi kliva av bussen för att ta en "vanlig" färja över till Grötö.

Väl framme på Grötö fick jag, Alice och en till som går i tvåan, frågan om vi ville börja segla. Så vi gick för att prova ut flytvästar och sedan lyfte några assistenter ner mig i segelbåten sedan började vi segla i väg. Alice styrde och jag hanterade seglet under färden tillsammans med en assistent som satt på andra sidan. Det var lugnt och harmoniskt när vi seglade. Vi satt och pratade lite med varandra, extra roligt att få något att sköta om under färden.

När jag vi hade seglat klart så kom assistenterna med min permobil, en av assistenterna hade tappat min knopp till joysticken i vattnet. Jag trodde hon skoja först, när hon berättade det. Som tur var har min arbetsterapeut beställt en ny åt mig, eftersom den som jag hade aldrig satt fast ordentligt ifrån början. Så nu använder jag mig utav en provisorisk plopp som jag fick av henne igår.

När vi hade seglat klart spelade jag lite kubb, det var roligt. Sen var det dags för lunch. Skolan hade tagit med sigpastasallad med kyckling. Jag hade även tagit med mig lite matsäck men den åt jag inte upp den som vanligt. Brukar alltid ta med mig, matsäck, som jag inte äter upp sen.

Efter maten fick jag möjlighet att åka motorbåt. Det var det bästa på hela dagen, jag verkligen älskar det. Alice var också med och satt som en drottning i båten. Det slog seglingen hårt alltså.

Efter båtåkningen var det dags för att gå på tipspromenad. Det var perfekt eftersom att det nu hade hunnit blivit lite varmare ute. Frågorna handlade om saker som "vi" ska ha lärt oss ifrån idrottslektionerna. Så det var spännande att se vad man kunde och inte.

Efter tipspromenaden var det dags att åka tillbaka till skolan. Jag och Alice satt bredvid varandra på bussen hem också. Vi båda var väldigt trötta efter en lång dag. När vi kom tillbaka till skolan, tacka vi alla för en jättetrevlig dag och sen fortsatte jag och Alice vidare till elevhemmet.

Jag somnade gott sen på kvällen kan jag säga efter att jag dessutom, hade tvättat när jag kom hem.

Tack alla som var med för en härlig dag!

Kram Wilma

Gillar

Kommentarer