En bit på väg in i drömmen

Hej fina du! 

Igår var en intensiv och rolig dag! Jag fick äran att vara guide på skolan för att det var öppet hus. Som guide har du hand om besökarna och visar dem runt i skolan.

När jag kom till skolan på morgonen fick jag byta om. För att när det är öppet hus, så måste vi ha vissa speciella tröjor på hos. Så att besökarna vet att vi är guider. De är blå och har Riksgymnasiet loggan på. Det vara bara Riksgymnasiet som hade öppet hus, övriga skolan ska ha någon annan gång. Sen fick jag även ha på mig en namnskylt, på den stod det att jag var guide och mitt namn såklart.

Dagen började med att jag stod uppe i entren för att ta i mot besökare och för att samla in kontaktuppgifter ifrån besökarna.

Ska erkänna att jag var väldigt nervös, när jag stod där och väntade på besökare. Mitt mål för dagen var ju att dom ska få ett så bra, intryck som möjligt. Så att dom förhoppningsvis väljer att söka till oss.

Jag visade lite besökare runt och passade på att fika med dom. Sen fick jag och en till som går på skolan, vara med rektorn och berätta om verksamheten. Jag blev lite inkastad som på ett banan skal, så jag blev lite chockad. Men det gick ju bra, jag gillar ju att prata inför folk. Speciellt om det är något jag brinner för, som det var i det här fallet. Jag vill förstås att så många som möjligt, ska få chansen till en Rg-anpassad utbildning som jag har fått. Plus att det är bra träning, inför framtiden då jag vill bli föreläsare.

Därefter var det lunch. Sen efter lunchen, skulle vi guider vissa vägen upp till habiliteringen. Där det var information om habiliteringen och elevhemmet. Jag hade i uppdrag att svara på frågor som en personal ställde till mig. Så jag blev intervjuad, det visste jag om, det hade vi pratat om innan att jag skulle bli. Eller de frågade mig om jag ville och jag tackade ja. Ser det som en chans att öva in för framtiden och jag ser det som en väg in i drömmen för att bli en föreläsare. Det som är roligast är att få respons. För då vet jag att syftet eller budskapet gått fram.

Jag fick mycket respons av föräldrarna efteråt, att dom tyckte jag gjorde ett bra jobb. Sånt höjer självförtroendet varje gång, vilket är bra, då jag har svårt med att tro på mig själv. Men jag vet att det är något jag är bra på. Chefen för värsamheten tyckte att de borde spela in mig och lägga ut mig på hemsidan. Vilket var roligt att hon sa. Kul när de gillar det jag gör. Så var jättenöjd med intervjun.

Efter informationen på habiliteringen och elevhemmet, var det dags att visa upp elevhemmet också. Jag hade sagt att jag kunde visa upp mitt rum. För att jag har ett "litet rum.”

I dem stora rummen finns det lyft, därav är de större.

Jag följde ju såklart med de, som ville till Storås. Eftersom jag bor där. Dom andra guiderna som bor på det andra elevhemmet, följde såklart med dit.

Det var flest killar som var med på öppet hus och en tjej men det var några stycken som var intresserade av elevhemet.

Kravet för att bo på elevhemmet är att man ska ha en timma resväg till skolan ifrån där man bor. Det finns också andra speciella anledningar, som kan göra att man kan få rätt att bo på elevhemmet också T.ex att man kanske inte trivs hemma eller att man får det mer socialt tror jag, ska inte säga säkert.

När vi var framme, så gick vi in i gemensamma utrymmet som det då kallas. För att visa vad vi sitter och äter. Men också bara att man kan hänga där och kolla på tv o.s.v.

Sen visade vi upp våra rum. Ett stort och mitt lila rum. Det är inte så litet,som det låter och vara. Jag får gott om plats här inne, ska jag säga. Hylla, skrivbord, tv, säng, garderober och nattygsbord. Så ja, det är bra med plats.

Mitt badrum älskar jag, helt perfekt med utrymme. Bra för mig som har så mycket prylar. Alice brukar säga "gud vad mycket prylar du har" Vem utav hos som har mest det vet jag inte haha.😂

Var helt slut efter dagen igår. Gick och la mig 21.30 på en fredag. Det tar på krafterna och vara guide, men roligt var det. Så det vill jag göra om!

Kram Wilma


Jag och Alice i skolan fula tröjor på väg mot bamba paus! 

Bamba=matsal om någon undrar. Det visste inte jag innan jag flytta hit 😃

Gillar