En besiktning av min kropp

Hej fina du! 

Som du redan vet om du läste mitt förra inlägg, så vet du att jag var till läkaren idag och tänkte nu skriva lite om besöket. Vi fick komma in på ett rum som var ganska så mycket större än vad jag är vann vid. Där inne fanns det både brits, dator, bord och stolar m.m. Lite som det ser som om man går till en läkare på vårdcentralen. Där jag brukade gå förut var det ett litet rum med stolar, bord, våg, längd mätare och brits. En till skillnad var att det var en sjuksköterska med vid besöket. Det har inte varit någon sjuksköterska med när jag tidigare haft mina läkarträffar. Dock tror jag det är för att Karlskoga habilitering inte hade någon sjuksköterska som var kopplad till hab.

Först fick jag och mamma svara på massor av frågor t.ex Hur var graviditeten med mig, vad som hände i samband med födseln, om skolan går bra var, om jag sover äter som jag ska. Om jag har några problem med hjärta, lungor, mage och halsen m.m. Var väl extra mycket nu eftersom jag var dör första gången. Han titta i mina öron och på mina ögon. Jag fick följa hans finger med blicken. Han kolla reflexer, om hjärtat slog som det skulle, kände på magen och på benen. Tog längd och vikt. Jag är för tillfället 167 lång och jag väger 65 kg. Jag låg perfekt till i min kurva, så det var skönt! Jag tog upp det där med att jag blir yr och att jag är trött hela tiden och bad om blodprov som skolsköterskan sa att jag skulle be om. Läkaren ville att jag skulle ta mer prover. Så han fixade ett papper med dom proverna jag behöver ta.. Vi gick förbi vårdcentralen, ihop om att få ta proverna, dom kunde tyvärr inte hjälpa hos. Eftersom det är påsk nu och dom hade redan skickat iväg tidigare provsvar. Nästa försök det var sjukhuset men dem hade bara öppet till 12.00 för tropp in och vid det är laget var klockan efter ett. Så jag får ta med mig pappret till skolan och se om skolsköterskan kan kontakta skolläkaren om vi har någon sådan. Så omständligt allt ska vara för lite prover. Jag är rätt glad för att det inte blev idag ändå för kände mig inte så redo på att bli stycken just då. Var hungrig, så tanken på att stickas gjorde mig svimfärdig.

I övrigt tyckte jag att besöket var lite obekvämt eftersom han gjorde så många undersökningar som inte brukar göras och jag är ju lite av en rutin människa. Men det var säkert bara för att vi var där första gången men å andra sidan så var det ju bra att han kolla igenom mig lite som en besiktning.

Efter läkaren gick jag och mamma hem för att äta mat sedan gick vi en lång promenad i den fina vädret. Jag hoppas du haft en fin dag.

Kram Wilma

Gillar