Min största dröm

Ända sen jag var riktigt liten har jag tyckt om barn väldigt mycket speciellt bebisar och små barn. När jag gick på förskolan som då hette dagis brukade jag ta hand om dom mindre barnen, gillade att hjälpa till allt i från att mata dom till att att vagga dom till söms. Varje gång vi gick till mataffären jag och mamma brukade jag kolla in i vagnarna som gick förbi för att få en skymt av dom små liven som låg där i. Fortfarande kan jag göra det, har alltid haft lätt att få kontakt med barn. Mycket kan nog ha och göra med att jag sitter i rullstol, eftersom barn brukar tycka den är frän och intressant.

Jag tänker mycket på min framtid. I framtiden skulle jag gärna vilja ha egna barn, både en två och kanske tre barn. Det är något jag lägrat efter super länge men självklart måste jag hitta den rätta och skaffa bonde samt ha en stabil ekonomi först. Jag vill gärna vara en ganska ung förälder men inte för ung. Tänker mig 25- 30 där någonstans beroende på vart jag är i livet.

Jag tänker mig att det finns många fördomar där ute när det gäller föräldraskap i rullstol eller framför allt många funderingar.

Alla har rätt till att bilda familj ovavsätt om du har funktionsnedsättning eller inte.Jag har försökt hitta information om föräldraskap i rullstol, det finns lite men inte så mycket som jag skulle vilja. Därför vart jag extra glad när unga föräldrar började igen. En tjej i rullstol medverkar. Dock är hon bara med korta stunder, hade önskat att hon var med lite längre.

Jag är glad över att hon valt att vara med. Hon inspirerar mig och många andra med funktionsnedsättningar som har tänkt på det här med föräldraskap men framför allt omgivningen. Det är viktigt att budskapet kommer fram, igen ting är omöjligt. Vi kan också vara föräldrar fast vi har olika funktionsnedsättningar.


Gillar

Kommentarer