Det var inte bra

Hej fina du!
Idag blev det en tur till Landskrona och tandläkaren. Jag hade tid vid 13.00 men vi var där 30 minuter innan. Jag var så nervös innan, för det var så länge sedan jag var hos tandläkaren. Jag brukar inte vara rädd för tandläkaren men nu var jag faktiskt det. Troligtvis för jag aldrig varit i Skåne hos tandläkaren förut och för att jag inte varit hos tandläkaren på länge.

Hon jag träffade var jättegullig, trygg och trevlig. Hon började med att fråga om mina godis och snacks vanor, sen frågade hon om jag drack juice och hur ofta m.m. Sen gjorde hon en vanlig undersökning. Därefter röntgade hon mina tänder, de har jag gjort många gånger förut och tycker det är lika obehagligt varje gång. Först försökte hon med en liten större röntgen platta, men det var för krångligt. Så hon gick över till en liten röntgen platta och då gick det superbra!

Hon kom fram till att jag har början till 7 hål. Vilket inte alls kändes bra förstås. Men jag behöver inte laga något eftersom det är en början till hål. Om ja minns rätt så har jag haft så i några år till och med. Dock bara två, så när hon sa 7 stycken så blev jag faktiskt ledsen och förvånad. Tandhygienisten som hon egentligen var berättade för mig att dom helst inte lagar hål, för att då är de mera känsliga efter det och kan lättare gå sönder. Så för att förebygga min karies, fick jag fluor vätska eller rättare sagt munskölj utskrivet på recept. Sen fick jag en speciell tandborste som gör det lättare för mig att kunna borsta tänderna längst in. Fluor skölj ska jag ta varje dag efter att jag ätit lunch.

Hon bekräftade också att jag inte fått alla mina vuxen tänder och att jag inte kommer få det och att det inte gjorde något. Men de visste jag sen förut. Jag kommer troligtvis inte få några visdomständer heller, vilket jag bara är så glad över. Eftersom jag vet att man kan ha stora problem med dom. Sen tog jag även upp att jag i Degerfors stod i kö till tandställning och då sa hon att dom måste göra en ny undersökning för tandställning då de inte har min gamla journal. Så jag kommer att bli kallad igen, om jag förstod det rätt.

Dagens besök avslutades med en till röntgen och så la hon på något slags lack på mina tänder, för att förebygga hål. Det har de gjort också i många år, så jag är van tyvärr. De betyder ju att jag har karies och de är ju inte bra! Dock kan jag ärligt erkänna att jag inte är den bästa på att sköta mina tänder men de måste de bli förändring på. För hål vill jag såklart inte ha och speciellt inte efter 23 då jag får bekosta tandvården själv. Då blir det extremt dyrt för mig och jag har inte råd med sådana stora summor pengar, som jag tror de flesta känner. När de behövt använda tandvård.

Imorgon ska jag till Ortopedteknik i Helsingborg, för att göra nya ortoser till benen och fötterna. De ska bli spännande.

Ha en fin kväll!

Kram Wilma ❤️
#Tandläkare #karies #hål #flour #undersökning #rädsla #Folktandvården #röntgen #Skåne #tänder #förebygga

Gillar

Kommentarer

Sandrasjoberg
Sandrasjoberg,
Ohh fy för tandläkaren 🙄🙄
nouw.com/sandrasjoberg
Ettlivirullstol
Ettlivirullstol,
Ja, de är inte roligt men hon jag var hos var super gullig. 😬😊
nouw.com/ettlivirullstol