Den internationella kvinnodagen.

Hej där!

Idag den 8 mars är det som bekant den internationella kvinnodagen. Det är då man uppmärksammar kvinnors rätt i samhället runt om i värden. För mig är det en självklarhet att man ska behandlas lika oavsett kön. Män borde inte tjäna mer än kvinnor det borde vara jämställdhet på våra löner. Jag tittade på nyheterna i morse, eller rättare sagt på tv 4 play. Där sa dom att kvinnor som är chefer får 3.000 kr mindre i lön en män. hur knäppt är inte det? vi borde tjäna lika mycket eftersom det är samma jobb vi har, och vi gör ju lika mycket på jobbet som män gör.

Vi borde känna oss trygga ner vi ska ut och röra på oss i samhället, inte att vi ska behöva vara rädda för att bli utsatta för misshandlade, sexuellt utnyttjade eller ta emot hot. Vi kvinnor är lika mycket värda som män är, dessutom borde vi ta hand om varandra oavsett kön lika mycket hela tiden.

Det jag är mest glad över är att jag bor i ett så bra land som Sverige, därför att Sverige har kommit en bit på vägen om man jämför med andra länder som exempelvis värdens fattigaste land Nepal.

I Nepal är inte kvinnor någonting jämfört med män. Vi prata lite om det här på vårat klassråd igår, eftersom vi har haft studiedag idag så hade vi klassrådet än dag tidigare än vad vi brukar för att prata om detta.

I Nepal så är det okej att slå kvinnor, och kvinnor tycker det är okej att bli misshandlade. Hur sjukt är inte det? Så stod det i alla fall i en tidning som en utav assistenterna hade med till skolan igår.

I Sverige är det olagligt att bli misshandlad och man begår brott, men så värkar det inte alls vara i Nepal i alla fall.

Dessutom läste jag en artikel på UNICEFs hemsida, där en kvinna hade fått hjälp för att hon hade lämnat sin man efter att hon hade blivit misshandlad. Mannen brukade då låsa in henne när han var på jobb och en gång stod det att han hade hällt bensin över kvinnan för att hon skulle ta eld.

Hur som helst ska vi vara mycket tacksamma för att vi föddes här i Sverige även om det förkommer misshandel runt om i Sverige också. Men det märks att vi håller på och gå åt rätt håll.

Vi ska vara starka tillsammans och inte låta någon trycka ner oss på grund av kön. Tillsammans kan vi kämpa för kvinnors rätt i samhället.

Ha en fortsatt bra kväll allihopa kram.

Gillar

Kommentarer

Anita Bergström
,
Det var en fin text väldigt läsvärd! Kram